Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

GREEK GASTRONOMY Guide: Η παραδοσιακή κουζίνα της Ύδρας και τα γαστρονομικά της στέκια

  • Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 11:50
  • 1'

Αναρίθμητες οι ιστοσελίδες και οι αναρτήσεις για την ελληνική γαστρονομία, όμως ο Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας (Greek Gastronomy Guide) αποτελεί μια πολύ σοβαρή προσέγγιση του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Eίναι μια ιστοσελίδα της οποίας ηγείται ένα αγαπημένο μας ζευγάρι και συμπολίτες μας, ο Γιώργος Πίττας και η Μπήλιω Τσουκαλά.

Δεν χρειάζονται συστάσεις, ούτε τίτλοι για τους δυο τους, μια και το βιογραφικό τους είναι από μόνο του τόσο βαρύ και δυνατό, όσο πλέον είναι και οι βαλίτσες των ταξιδιών τους, που αποκαλύπτουν γεύσεις και εμπειρίες από όλη την Ελλάδα.

Εκτός από την ανάδειξη και στήριξη του γαστρονομικού μας πλούτου, ο οδηγός έχει επίσης σκοπό να ενημερώσει τους επισκέπτες του, για τους τόπους και τα τοπία, τα προϊόντα και τους ανθρώπους, την ιστορία και την παράδοση, τα δρώμενα και τις τελετουργίες, τις αγορές και την επιχειρηματικότητα, να φέρει γεύσεις, συνταγές και τοπικές κουζίνες, που ξετυλίγονται μπροστά μας με τέτοιο τρόπο, ώστε ο κάθε τόπος να συγκροτείται ως γαστρονομικός προορισμός.

Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την ιστοσελίδα Greek Gastronomy Guide η παραδοσιακή κουζίνα της Ύδρας και η γαστρονομική της παράδοση.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πίττας: "Οι υδραίικες κουζίνες - των αρχοντόσπιτων - που ήταν κατασκευές πολύπλοκες βρίσκονται ακόμα στις ημέρες στα καπετανόσπιτα της Υδρας υπενθυμίζοντας τα μεγαλεία, στις αρχές του 19ου όπου εύρισκες τρόφιμα από τα πέρατα της γης.

Και τα μαγειρέματα, καβουρμάδες για τα πληρώματα, φαβαλιάρες για streetfood και περίτεχνα πιλάφια για τους οντάδες των καπετάνιων".

Διαβάστε εδώ για τον τόπο, την ιστορία της Ύδρας και την παραδοσιακή κουζίνα.