Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Μάχη με τις φλόγες

  • Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 13:16
  • 1'

Περιεχόμενα

 

 Υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιοριστούν τα μέτωπα της φωτιάς 

 Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το μεσημέρι της Παρασκευής όταν και ξέσπασε φωτιά στη περιοχή Μανδρακίου.Ο Άνεμος η μορφολογία του νησιού αλλά και η δύσκολη πρόσβαση των δυνάμεων ήταν αρκετά ώστε να "ξεφύγει" η φωτιά και να στραφεί σε πολλές κατευθύνσεις.

Το κύριο μέλημα των δυνάμεων ήταν να μην κινδυνεύσουν οι οικισμοί. Στα σημεία της φωτιάς επιχείρησαν 2 αεροπλάνα τύπου Canader, 4 οχήματα,πεζοπόρα τμήματα αλλά και εθελοντές. Τη νύχτα θα συνεχιστεί  η κατάσβεση από  το έδαφος . Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει ξανά εκτίμηση της κατάστασης ώστε να κινηθούν ανάλογα οι δυνάμεις.

  

DSC 1177web  DSC 1180web  DSC 1186web

 

Photo: fonitisydras

 

στιγμιότυπα από τις ρίψεις νερού από τα καναντέρ

 


 

 

Σε ύφεση η φωτιά

Στα 3.000 στρέμματα καμμένης έκτασης εκτιμάται ο απολογισμός.
Στο στάδιο της τελικής κατάσβεσης βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, ξεκινώντας από την περιοχή Μανδρακίου, η οποία επεκτάθηκε στις γύρω περιοχές και μέχρι τη Ζούρβα.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν ακόμα, στα δύσκολα σημεία προκειμένου να σβηστούν ολοσχερώς οι όποιες μικρές εστίες.
Όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ναυπλίου κ. Γιώργος Δελογιάννης, η φωτιά κατέκαψε θαμνώδη βλάστηση και ξερά χόρτα. Η δε συνολική έκταση εκτιμάται ότι είναι περίπου 3.000 στρέμματα.
Αξίζει να τονιστούν οι μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλά και η μορφολογία του εδάφους δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης.
Στα σημεία επιχειρούσαν χθες 2 καναντέρ, 6 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, 45 πυροσβέστες και πολίτες.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στην Ύδρα μέχρι να σβήσει ολοκληρωτικά η φωτιά.
Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν