Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Και το ρεμπέτικο έπεφτε.... straight through

  • Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 22:13
  • 1'

 

  

Γέμισε από κόσμο η πλατεία της ταβέρνας «Ξερή Ελιά» από τη ρεμπέτικη συναυλία στο καθιερωμένο ραντεβού που έκλεισε για 15η χρονιά ο Ελληνοβρετανός Ed Emery και οι μουσικοί του.

To Σαββατόβραδο της 1ης Οκτώβρη όλοι ή σχεδόν όλοι ήταν εκεί. Τα ρεμπέτικα με τους Σπύρο Μπολοβίνη, Ελένη Πολυμενοπούλου και τους άλλους εξαιρετικούς μουσικούς, πλανήθηκαν ευχάριστα στον χώρο και οι πενιές έφεραν κέφι στους συνδαιτημόνες, που όντως σαν μια παρέα διασκέδασαν και τραγούδησαν μέχρι αργά το βράδυ. Τρώγοντας φυσικά, τις νοστιμιές της ταβέρνας του καλού φίλου Σταύρου Ντούσκου και πίνοντας εκλεκτό χύμα κρασί.
Ο Ed Emery φορώντας σταθερά το μαύρο γιλέκο του με τις ανοιχτόχρωμες μέλισσες, συνέχιζε όλο το βράδυ απτόητος να παίζει μουσική, εκτός από ένα μικρό διάλειμμα για να γεμίσει τις... μπαταρίες της η ομάδα του. Και φυσικά τα ρεμπέτικα έπεφταν όπως η βροχή κατά Γιώργο Ζαμπέτα... straight through, και χάριζαν όμορφες στιγμές στον κόσμο, που το έριχνε για λίγο έξω.
Δεν έλειψαν όμως και άλλοι ήχοι, τραγούδια τούρκικα, τσιφτετέλι που αποδόθηκε άψογα από νεαρές υπάρξεις με τα σχετικά λικνίσματα, που όπως ήταν φυσικό μονοπώλησαν τα ανδρικά βλέμματα. Καθώς επίσης και γνήσια ρεμπέτικα που έδωσαν για λίγο το μικρόφωνο σε... άλλους.
Μεταξύ του κοινού και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος που είχε πριν λίγο παρουσιάσει στο ΙΑΜΥ, το βιβλίο του, στη Σκιά του Ποσειδώνα, Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού «Βέλος», ο οποίος συνέτρωγε με την παρέα του. Σε άλλο τραπέζι ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιρτσιόλας, αλλά και παραδίπλα ο Διευθυντής του Saronic Magazine, Γιάννης Προβής με καλούς του φίλους.