Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε. Μια ταινία του Παναγιώτη Ράππα για την πνευματική ιδιοκτησία για λογαριασμό του ΟΠΙ

  • Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 18:19
  • 1'

 

 

Μια μικρή ταινία ενημερωτικού χαρακτήρα για μικρά και μεγάλα παιδιά δημιουργήθηκε για λογαριασμό του ΟΠΙ (Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας) από τον Υδραίο Σκηνοθέτη και Παραγωγό, Παναγιώτη Ράππα. Στόχος της ταινίας με τον τίτλο, «Όταν ο Ορφέας Δημιουργούσε», είναι να διδάξει τα μικρά παιδιά την έννοια της πνευματικής ιδιοκτησίας, την ανάγκη προστασίας της, και να βάλει σε σκέψεις γύρω από όλα αυτά τα μεγαλύτερα.

Το σενάριο, η σκηνοθεσία και το animation είναι του Παναγιώτη Ράππα. Μουσική και Ήχοι από τους: Georges Bizet, αλλά και τον 12χρονο Γιάννη Ράππα (γιο του Παναγιώτη), που συνέθεσε μια μουσική στο πιάνο, μιμούμενος τους ήχους της θάλασσας, συνδέοντας διακριτικά σαν background μουσικές, φωνές και ήχους. Είναι η πρώτη συνεργασία με τον πατέρα του και του ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Στην ταινία υπάρχει και παραδοσιακή μουσική με Ούτι, τραγουδά ο Enrico Caruso και ακούγονται αποσπάσματα από κείμενα των Oscar Wilde και Γιώργου Σεφέρη. Η αφήγηση είναι από την πολυτάλαντη, Ματίνα Σ. Ντούσκου.

Τη μίξη ήχου και τα ηχητικά εφέ, έχει κάνει ο Αντώνης Δελαπόρτας και το Design οι: Παναγιώτης Ράππας, Μαρία Λίτινα, Νίκος Σταυρόπουλος, Επιστημονικοί Σύμβουλοι από τον ΟΠΙ: Ειρήνη Σταματούδη, Εύα Κοκκίνου, Μαρία Σινανίδου, Νίκος Σταυρόπουλος
Ο χαρακτήρας του Ορφέα βασίστηκε στο σήμα που έχει σχεδιάσει ο Νίκος Σταυρόπουλος για τoν ΟΠΙ και το www.copyrightschool.gr

Πολυμέσα