Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Ταξίδεψε και έφτασε στην Ύδρα το ποστάλι "Aγιος Νικόλαος" που θα προσδώσει στα Χριστούγεννα τέχνη και πολιτισμό

  • Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018 13:39
  • 1'

Έφτασε στην Ύδρα το «ποστάλι» του μεσοπολέμου που θα κοσμήσει το λιμάνι για τα Χριστούγεννα. Όλα είναι έτοιμα για να δοθεί "πνοή" στο μικρό ατμόπλοιο, αυτή την ονειρική χαρτοκοπτική μακέτα-κατασκευή του διακεκριμένου καλλιτέχνη Νίκου Στεφάνου μήκους οκτώμισι επί τεσσάρων μέτρων.

Το "ποστάλι" "Άγιος Νικόλαος" ταξίδεψε "οδικώς" με τη φροντίδα του αγαπητού Εικαστικού Αλέξη Βερούκα, που "κάνει πάντα τα δύσκολα εύκολα" για το νησί μας και μεταφέρθηκε από το Μετόχι με ειδικό πλοίο για να δώσει στην Ύδρα, τους πολίτες και τους επισκέπτες της, τον "αέρα" της τέχνης και του ονείρου που αναβαθμίζει τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο του νησιού μας.

Το "ατμόπλοιο" τοποθετείται αυτή τη στιγμή στο ηρώο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη παρόντος και του δημιουργού Νίκου Στεφάνου. Το έργο θα φωτιστεί καλαίσθητα και θα γίνει μια όμορφη μικρή γιορτή σήμερα το βράδυ (Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου) στις 19:30 μπροστά από την καφετέρια Ρολόι. Ενώ αναμένεται να πλαισιωθεί μια από τις μέρες της επόμενης εβδομάδας με συναυλία και να δοθούν δώρα στα μικρά παιδιά -που θα βγουν σαν μικροί θησαυροί από τους χώρους του- και οι καπετάνιοι του νησιού θα τα προσφέρουν με πολλή αγάπη. 

Το πρωτότυπο έργο που αγγίζει την παράδοσή μας, αποτελεί ένα εξαιρετικό δώρο τέχνης από τον Εικαστικό Αλέξη Βερούκα και θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ύδρας καθώς αποτελεί δωρεά του ίδιου του Εικαστικού!
Συγχαρητήρια για την όμορφη και πλούσια αισθημάτων πρωτοβουλία!