Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ύδρα με καράβι την τέχνη !

  • Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 18:58
  • 1'

Φέτος μια όμορφη και διαφορετική προσέγγιση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου συνυφασμένη με την τέχνη έδωσε στην Ύδρα μια καλλιτεχνική όσο και ονειρική διάσταση.

Το "ποστάλι" του μεσοπολέμου που κόσμησε το λιμάνι του νησιού, αυτή η ονειρική χαρτοκοπτική μακέτα-κατασκευή του διακεκριμένου καλλιτέχνη ΝΙΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, μήκους οκτώμισι επί τεσσάρων μέτρων σε κατασκευή του ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΚΗ, φωταγωγήθηκε, "φόρεσε" αυτοσχέδια κύματα αλλά και το μπλε της θάλασσας όπως σε μια ζωγραφιά.

Το πρωτότυπο έργο που τοποθετήθηκε για τις γιορτές και αγγίζει τη ναυτική παράδοση, αποτελεί ένα εξαιρετικό δώρο τέχνης από τον Εικαστικό ΑΛΕΞΗ ΒΕΡΟΥΚΑ και θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ύδρας καθώς αποτελεί δωρεά του ίδιου του Εικαστικού!

Η Ύδρα που μοιάζει με θεατρικό σκηνικό, έδωσε μια ξεχωριστή αίσθηση στον φετινό της στολισμό με ένα καράβι τέχνης. 

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι μπροστά από το γιορτινό καράβι θα γίνει από την ΚΕΔΥ μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με τον Μουσικό Σύλλογο Ύδρας, με πλούσιο μπουφέ όπου μέσα σε ευχάριστο κλίμα θα δοθούν δώρα στα μικρά παιδιά -που θα βγουν σαν μικροί θησαυροί από τους χώρους του- και οι καπετάνιοι του νησιού θα τα προσφέρουν με πολλή αγάπη.