Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με τον Αντώνη Σουσάμογλου

  • Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 14:17
  • 1'

Ο βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου, ένας από τους πιο ενεργούς μουσικούς της γενιάς του, με πλούσια καλλιτεχνική δράση ως σολίστ, συνθέτης και ενορχηστρωτής, συναντά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον βραβευμένο πιανίστα Σταμάτη Βλαχοδημήτρη, σε ένα ρεσιτάλ με αντιπροσωπευτικά έργα για βιολί και πιάνο της ρομαντικής εποχής αλλά και νεότερες και σύγχρονες δημιουργίες, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο βιολoνίστας Αντώνης Σουσάμογλου, εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει σε κάθε του εμφάνιση όχι μόνο τις υψηλές δεξιοτεχνικές του αρετές αλλά και ένα αξιοσημείωτο καλλιτεχνικό θάρρος, καθώς καταπιάνεται και εμβαθύνει σε λιγότερο γνωστές περιοχές του ρεπερτορίου. Πάντα κατορθώνει να προσφέρει αξιομνημόνευτες ερμηνείες τόσο των μεγάλων έργων από το καθιερωμένο ρεπερτόριο, όπως είναι οι Σονάτες του Σούμαν και του Μπραμς, όσο και έργων «ειδικών προδιαγραφών», όπως είναι η αισθαντική Φαντασία του Κρίστοφερ Θεοφανίδης, έργο βαθιά λυρικό και προσωπικό.

Πιανιστικός συνοδοιπόρος στο ρεσιτάλ του θα είναι ο Σταμάτης Βλαχοδημήτρης, από τους πλέον εκλεκτούς νέους πιανίστες της χώρας, με λαμπρές σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική και κάτοχος πρώτων βραβείων σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Robert Schumann: Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1 σε λα ελάσσονα, έργο 105

Christopher Theofanidis: Φαντασία για βιολί και πιάνο (2009)

Johannes Brahms: Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 108

Εrich Korngold: Τρία κομμάτια από την σκηνική μουσική για το θεατρικό έργο του Σέξπηρ “Πολύ κακό για το τίποτα”, έργο 11

The maiden in the Bridal Chamber

Dogberry and Verges – March of the Watch

Masquerade – Hornpipe

Πολυμέσα