Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η ατομική έκθεση της Αγνής Χρονοπούλου στην Art Zone Gallery 42 Athens

  • Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 14:09
  • 2'

xronopoulou1Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ατομική έκθεση ''Ο Κήπος των Εσπερίδων'', της Αγνής Χρονοπούλου στην Art Zone 42 Gallery. Παρόλο το κρύο η προσέλευση, φίλων, συναδέλφων και συλλεκτών, στα εγκαίνια την Παρασκευή 17/3/23 ήταν αθρόα.


Η Έφη Μιχάλαρου, Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων, Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Τεχνοκριτικών- AICA Hellas αναφέρει για την καλλιτέχνιδα.

Η Αγνή Χρονοπούλου είναι μία καλλιτέχνιδα που καθόλη την διάρκεια της εικαστικής της πορείας, έχει χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά εκφραστικά μέσα και τεχνικές: καλούπια, γλυπτά από χαρτί, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο. Κι αυτό γιατί για κεινη, το μέσο είναι ο διάμεσος για να αρθρώσει εικαστικό λόγο και να εκφράσει τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της. Στην καινούργια ατομική της έκθεση με τίτλο ‘’Ο Κήπος των Εσπερίδων’’, δημιουργεί ένα φωτογραφικό έργο από μοντάζ καλειδοσκοπικών θραυσμάτων, μία σειρά από ψηφιακές φωτογραφίες που εμπεριέχουν και επικεντρώνονται στα θέματα που ενδιαφέρουν, που απασχολούν την καλλιτέχνιδα, όπως είναι: η φθορά, ο χρόνος, η στιγμή, οι μύθοι, τα βιβλία του Ελύτη και του Καβάφη.

‘’Μετά από μία παγκόσμια πανδημία χρειάστηκε να επανεξετάσω τον κόσμο από διαφορετική οπτική γωνία και σε διαφορετική κλίμακα. Ξεκίνησα ένα έργο, έναν κόσμο χρωμάτων και σχημάτων, από την παρατήρηση των φυτών’’, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η καλλιτέχνιδα για το έργο της. Όπου μέσα από αυτή την έκρηξη χρωμάτων και σχημάτων, την αφαίρεση και τις νέες φόρμες που ανακύπτουν, η Αγνή Χρονοπούλου, συνθέτει ένα αφήγημα όπου ο θεατής ακολουθεί μία εικαστική διαδρομή όπου ο ρεαλισμός και το όνειρο συνυπάρχουν σε έναν καινούργιο κόσμο, τον δικό της κόσμο, που μέσα από την δυστοπία και την αμφιβολία, ξεπροβάλλει η αισιοδοξία.

Παράλληλα, μέσα από τη νέα φωτογραφική ενότητα της καλλιτέχνιδας, παρατηρούμε την σύνδεση των έργων της με το βιβλίο που δημιούργησε πριν από τέσσερα χρόνια με θέμα «Τα 1001 χρώματα», αλλά και το παραμύθι «1000 και μία νύχτες» με την ανατολίτικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τον αρχαιοελληνικό μύθο του «Κήπου των Εσπερίδων» που είναι πολύ δυτικός και που για κεινη, είναι ο τέλειος συνδυασμός και η πηγή έμπνευσης, από όπου απορρέει μία σχέση διαχρονική και επίκαιρη ταυτόχρονα.            

Η 'Εκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Απριλίου.                 .


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αγνή Χρονοπούλου ζει στο Παρίσι, στην Αθήνα και στην Τήνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Παρίσι Γλυπτική και Κεραμική στην σχολή τέχνης και design - ENSAAMA, Ιστορία της Τέχνης στην École du LOUVRE, Πλαστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII και Μουσειολογία στο Muséum National d’Histoire Naturelle στο Παρίσι. Πραγματοποιεί επεμβάσεις στο χώρο, όπου δουλεύει συχνά με γύψο ή πηλό, αποτυπώνοντας σε φωτογραφία ή βίντεο στιγμές της εξέλιξής τους. Παράλληλα, έχει ασχοληθεί με το «εικαστικό» βιβλίο ως «μοναδικό αντίτυπο» με τo Musée du Livre d’artiste CLAC στην Γαλλία. Εκτός από τις ατομικές εκθέσεις στο Παρίσι και στην Αθήνα, έχει συμμετάσχει σε πάνω απο 60 ομαδικές εκθέσεις στην Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία και Ελλάδα.

Ωράριο : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή _15:00 – 21:00, Τετάρτη, Σάββατο_11:00 – 15:00


Φωτογραφία εξωφύλλου : Η κυρία Λίλα Ντετσάβες με την Έφη Μιχάλαρου (επιμελήτρια) και την καλλιτέχνιδα Αγνή Χρονοπούλου