Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Καλοκαιρινά έργα και τσάντες καλλιτεχνών στο πατάρι του Papagalos All Day Café Bar

  • Κυριακή, 06 Αυγούστου 2023 21:26
  • 1'

To dreamideamachine resident Athens, προσκαλεί την Τετάρτη 9 Αυγούστου στις 21:00, σε ένα Pop-Up με Καλοκαιρινά έργα & τσάντες καλλιτεχνών για την παραλία, στο πατάρι του Papagalos All Day Café Bar, στο λιμάνι της Ύδρας. 

Το Αρχοντικό Βούλγαρη, είναι ο χώρος που στεγάστηκε η πρώτη θρυλική Λαγουδέρα, του Μπάμπη Μωρές κι έκανε γνωστή την Ύδρα την δεκαετία του ’60 διεθνώς, αφού Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, πολιτικοί, επιχειρηματίες, πέρασαν μερικά από τα ωραιότερα βράδια εκεί. Σε αυτό τον μοναδικό χώρο, τα τελευταία 15 χρόνια, στεγάζεται ο Papagalos, ένα All day Café Bar με πολύ καλή μουσική, χυμούς και cocktail, κοσμοπολίτικη αύρα και μεγάλη αγάπη στην τέχνη.

Αφού στο φιλόξενο πατάρι του, σε συνεργασία με έναν από τους ιδιοκτήτες του, τον κ. Κώστα Αχείλα το 2014, το dreamideamachine οργάνωσε ένα πολύ επιτυχημένο Pop-Up, με σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες και το 2019 ένα Δημοσιογραφικό Σεμινάριο πάνω στην Συνέντευξη, με αφορμή το βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’, dreamideamachine.publications.

Είναι η τρίτη φορά, αυτή τη χρονιά που το dreamideamachine, οργανώνει ένα ακόμη Pop-Up, με έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε πολύ προσιτές τιμές, αλλά και τσάντες με έργα τους, για την παραλία.

Κι αυτό, γιατί η τέχνη μπορεί να είναι προσιτή σε όλους και πρέπει να είναι, για να γίνει κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Η τέχνη, είναι ανάγκη κι όχι πολυτέλεια. Διευρύνει τους ορίζοντες, βοηθάει στον τρόπο σκέψης, είναι απόδραση και ταξίδι στ’ όνειρο.

Τέσσερις εικαστικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι Υδραίοι: Γρηγορία Βρυττιά, Παναγιώτης Ράππας, Μαρία Σταμάτη και Ανναλίνα Φωτοπούλου και ένας Υδραίος φωτογράφος, ο Δημήτρης Λεμπέσης, εμπνέονται και δημιουργούν έργα, που σχετίζονται με την Ύδρα, το ελληνικό καλοκαίρι και τη φύση που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι στο επίκεντρο, μετά από την καταστροφή της και την κλιματική αλλαγή.

Οι καλλιτέχνες μ’ έναν πιο δροσερό κι ανάλαφρο τρόπο, ταυτόχρονα όμως αρκετά σοβαρό, κάνουν το δικό τους σχόλιο πάνω στην επικαιρότητα.

Διάρκεια: 9-12 Αυγούστου 2023

Ωράριο: 19:00-23:00

prosklisi 0823