Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Λευτέρης Κεχαγιόγλου: Μήνυμα ενότητας, κοινού συμφέροντος, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης της Ύδρας

  • Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 17:28
  • 2'
Μήνυμα ενότητας, κοινού συμφέροντος, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης του νησιού μας στέλνει με Ανοιχτή Επιστολή προς τους πολίτες της Ύδρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Κεχαγιόγλου.
Ακολουθεί η επιστολή του:
"Φίλες και φίλοι.
Εδώ και δώδεκα χρόνια ως πρόεδρος στο Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, παλεύω για την πολυπόθητη ενότητα των μικρών νησιών με στόχο την ανάπτυξή τους, σε όποιο βαθμό μπορούμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση για την ανάπτυξη μιας κοινωνικής ομάδας από το να επικρατεί ενότητα, ομόνοια, κοινωνική συνοχή.
Στις δημοτικές εκλογές που περάσαμε, αλλάξαμε για πρώτη φορά στην Ιστορία της Ύδρας την εικόνα του προεκλογικού αγώνα υπέρ της ενότητας. Για πρώτη φορά οι Υδραίοι είδαν τόσο έντονα υποψήφιους από διαφορετικούς συνδυασμούς να κάθονται μαζί σε ταβέρνες και καφέ, να συνομιλούν ως φίλοι - γιατί φίλοι ήταν πριν, φίλοι παρέμειναν και μετά τις εκλογές. Είδαν επικεφαλής συνδυασμών να κάθονται μαζί σε εκλογικά κέντρα…. Ναι αυτό μας κόστισε σε εμάς... Είμαστε όμως περήφανοι για αυτό. Αυτό το πνεύμα ενότητας επικράτησε και στον ορισμό εκλογικών αντιπροσώπων.
Κατά τον πρώτο χρόνο της δημοτικής μας θητείας φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρότασή μας για δημιουργία επιτροπής παρακολούθησης δημοτικών συμβουλίων. Μια ομάδα δηλαδή από θεσμικούς και νόμιμα εκλεγμένους εκπρόσωπους της υδραίικης κοινωνίας και του επιχειρηματικού κόσμου να συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια, να εκφέρουν την άποψή τους σε θέματα που γνωρίζουν, πριν μάλιστα ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ενδεικτικά αναφέρω ότι θα μπορούσαν να συμμετείχαν ο Υδραϊκός Σύνδεσμος Πειραιά, η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας, Σωματεία Αλιέων, επιτροπές σχολείων, πολιτιστικοί σύλλογοι κλπ,. Η πρότασή μας αυτή καταψηφίστηκε πανηγυρικά από την ομάδα του κου Κουκουδάκη, την δε πρότασή μας αυτή, ο κος Κουκουδάκης την χαρακτήρισε ως πρόταση που μειώνει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου…..
Όμως η μόνη λύση του κου Κουκουδάκη που διαχειρίζεται με την ομάδα του, το απόλυτο "τίποτα" (κατά τα δικά μου βέβαια μέτρα δυνατοτήτων του δήμου μας), είναι να διχάζει. Στα δυο η κοινωνία για την αγορά, στα δυο για τα πολιτιστικά, στα δυο για τα κοινωνικά και πάει λέγοντας.
Πέρσι με την ανάληψη της θητείας μας ως νέα δημοτική αρχή βάλαμε το χέρι στο ευαγγέλιο. Ορκιστήκαμε να είμαστε με το μέρος του κοινού συμφέροντος της Ύδρας, με το μέρος της ενότητας, της κοινωνικής συνοχής, της ανάπτυξης του νησιού μας.
Έτσι και σήμερα.
Στηρίζω την ενότητα και την κοινωνική συνοχή στο νησί μας.
Στηρίζω και ελπίζω στην Ανάπτυξη, και την πρόοδο.
Στηρίζω το δικαίωμα του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, να μπορεί να υπερασπίζεται τα δίκαιά του, το δικαίωμά του στην ενότητα της Ύδρας με σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων του.
Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου
Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας"