Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Ύδρα-Πόρος-Σπέτσες σε κοινή τροχιά αντίδρασης

  • Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 22:17
  • 1'

Με κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Hellenic Seaways αντιδρούν Ύδρα-Πόρος και Σπέτσες

 

Με κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Hellenic Seaways αντιδρούν Ύδρα-Πόρος και Σπέτσες μέσω των Δημάρχων τους με αφορμή τη μείωση των δρομολογίων και τη διακοπή του Cat2 μετά την πώλησή του. Μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι: Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, Ύδρας Άγγελος Λ. Κοτρώνης και Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, επισημαίνουν πως: «αφενός η μείωση των δρομολογίων αφετέρου η έλλειψη συμβατικού πλοίου για τα νησιά της Ύδρας και των Σπετσών και της σημαντικής περικοπής τους για τον Πόρο, έχουν επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην τουριστική κίνηση των νησιών που δεδομένης της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, μας οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή».
Προς επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, αναστατώνοντας τους κατοίκους, οι τρεις Δήμαρχοι ζητούν από την εταιρεία να δρομολογήσει άμεσα στην γραμμή του Αργοσαρωνικού, συμβατικό πλοίο ή άλλο ταχύπλοο αντίστοιχης χωρητικότητας με το Flying Cat 2 (F / Cat 3 ή F / Cat 5), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της επιβατικής κίνησης εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου.
Με δική του επιστολή ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης ζητά επίσης τη χορήγηση έκπτωσης 50% σε δύο δρομολόγια εβδομαδιαία στους μόνιμους κατοίκους Ύδρας, καθώς πολλοί Υδραίοι δημότες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μετάβασής τους στον Πειραιά.