Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Απονομή χρηματικών βραβείων στη μνήμη Γεωργίου Νικολούδη

  • Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 00:00
  • 1'

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» με την απονομή των χρηματικών βραβείων από την κ. Ανδριάνα Νικολούδη-Σπανού στους καλύτερους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας, στη μνήμη του πατέρα της Γεωργίου Νικολούδη διατελέσαντος Διευθυντού του σχολείου.

 Στην καθιερωμένη αυτή εκδήλωση μνήμης και τιμής, παρόντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κων/νου Αρβανιτόπουλου, Βουλευτών, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, φορέων και πλήθος κόσμου, το λόγο πήρε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ρούλα Ράππα-Καλύβα. Με το μοναδικό γλαφυρό της τρόπο η Πρόεδρος μάς μετέφερε χρόνια πίσω, σαν να βλέπαμε το Δάσκαλο Γεώργιο Νικολούδη, με τον προοδευτικό του τρόπο διδασκαλίας αλλά και να αισθανόμαστε την αγάπη που μετέδωσε σε όλους τους μαθητές του για το διάβασμα.

DSC 2551siteDSC 2559site
Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης για το έργο του αείμνηστου Γ. Νικολούδη, σκιαγραφώντας το χαρακτήρα του και λέγοντας πως το σχολείο ήταν σαν δεύτερο σπίτι του. Με την ευκαιρία ευχαρίστησε την κα Νέζω Δανάμπαση-Νικολούδη για την προσφορά των γλυκισμάτων για τις εκδηλώσεις των Μιαουλείων. Τέλος ο Δήμαρχος απένειμε το μετάλλιο του Δήμου Ύδρας στην κ. Ανδριάνα Νικολούδη-Σπανού, η οποία βαθιά συγκινημένη έλαβε το λόγο. Με τη σειρά της με λόγια λιτά και μεστά εξέφρασε την ανησυχία της για το Β΄ Δημοτικό Σχολείο και τόνισε με παρρησία πως θα πρέπει το σχολείο αυτό να ξαναζωντανέψει. Στη συνέχεια η κα Ανδριάνα Νικολούδη-Σπανού απένειμε τα χρηματικά βραβεία στις δυο μαθήτριες του Β΄ Δημοτικού οι οποίες πρώτευσαν.