Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Συνεχίζονται οι έρευνες για το άγριο έγκλημα που στέρησε τη ζωή στον άτυχο συμπολίτη μας

  • Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 14:50
  • 1'

 


Και ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πρωτοφανές έγκλημα που συγκλόνισε το νησί μας, με το ζευγάρι που πιθανόν θεωρείται "εγκέφαλος" στης συμμορίας να αναζητείται, η Ύδρα προσπαθεί ακόμα να «μαζέψει τα κομμάτια της» από το πλήγμα που δέχτηκε μετά το -ακόμα νωπό- άγριο έγκλημα, που έγινε ξημερώματα 16ης Αυγούστου, και που τόσο άδικα στέρησε τη ζωή σε έναν δικό μας άνθρωπο. Στην κηδεία του ολόκληρη η κοινωνία του νησιού παραβρέθηκε και έκλαψε για τον άδικο χαμό του συμπολίτη μας, εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο νησί μας και την ευρεία σύσκεψη που είχε με την Αστυνομία και τον Δήμαρχο, καταδικάζοντας το άγριο έγκλημα, τόνισε ότι η στήριξη του Υπουργείου είναι δεδομένη για κάθε αίσθημα ασφάλειας στην Ύδρα.
Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης με αφορμή το τραγικό γεγονός θα συγκαλέσει σύσκεψη φορέων (Επαγγελματικός Σύλλογος, Ένωση Ξενοχόχων, Σύλλογος Θαλάσσιων Ταξί) στις 25 Αυγούστου για τα θέματα ασφάλειας.
Πάντως την ίδια ώρα που επτά γεωργιανοί ανακρίνονται συνεχώς και σήμερα απολογούνται για τη ληστεία και δολοφονία του άτυχου 67χρονου, ο πιθανότατα εγκέφαλος της συμμορίας, αναζητείται μαζί με μια γυναίκα. Είναι το ζευγάρι που λίγο μετά τη διάρρηξη, ζήτησε υδροταξί προφασιζόμενο ασθένεια του παιδιού τους και μεταφέρθηκε στη Βάρκιζα.
Πάντως σοκάρει η πληροφορία ότι οι ίδιοι άνθρωποι που λήστεψαν και βασάνισαν τον άτυχο Μανώλη Οικονόμου λίγο πριν συμβεί το μοιραίο στο σπίτι του θύματος, γευμάτισαν στο εστιατόριό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μέρα της ληστείας και λίγη ώρα αργότερα μαζί με Υδραίους που αναχωρούσαν με υδροταξί για τη Ζούρβα, δυο Γεωργιανοί που επιβιβάστηκαν σε αυτό ζητώντας να μεταφερθούν στην Αίγινα στη συνέχεια της πρώτης κούρσας, συνελήφθησαν αφού με διάφορες προφάσεις ο ιδιοκτήτης του υδροταξί, τους επέστρεψε στο λιμάνι. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε και άλλο θύμα καθώς ο Νίκος Γεωργακόπουλος με ευέλικτο τρόπο και χειρισμό, ρισκάροντας όμως τη ζωή του, επέστρεψε μετά από κλήση του Λιμεναρχείου, με τους δυο ένοχους της σπείρας στο λιμάνι όπου και συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Εν αναμονή και νέων στοιχείων, σε μια κλονισμένη -φιλήσυχη μέχρι πρότινος- κοινωνία που περιμένει να εντοπιστούν άμεσα όλοι οι ένοχοι αλλά και να παραδειγματιστούν.

 

 

Έξοδος Στην Ύδρα