Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Βιβλική καταστροφή στην Ύδρα από τη σφοδρή καταιγίδα!

  • Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 12:14
  • 1'

Περιεχόμενα

 

Τα άσχημα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν σήμερα και την Ύδρα. Σαν βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το νησί μετά τη σημερινή καταιγίδα. Μόλις σταμάτησε να βρέχει και όλα μοιάζουν σχεδόν κατεστραμμένα. Από τις 8:30 το πρωί μέχρι και τις 12:10 δυνατή βροχή γέμισε με "ποτάμια" τους δρόμους, ορμητικά νερά έτρεχαν με τρελή πίεση και κατεύθυνση προς τα κάτω, ενώ στο διάβα τους παρέσερναν φερτά υλικά και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Άνθρωποι κινδύνευσαν, σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ζώα έχουν πνιγεί και οι κάτοικοι αυτή την ώρα ελέγχουν τους χώρους τους και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι ζημιές εστιάζονται εκτός από τα σπίτια στα οποία έχουν εισέλθει νερά και σε συγκεκριμένους δρόμους όπως στο ποτάμι στην περιοχή Αγγέλικα, στην Μπρατσέρα, την ίδια ώρα που από τα ψηλά του νησιού έχουν καταλήξει υλικά, χώματα και λάσπες στην παραλία και έχουν καλύψει τα πάντα. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τη δύναμη του νερού και τους ορμητικούς χειμάρρους βαριά υλικά κατέληξαν στην παραλία και αναμείχθηκαν με τις καρέκλες από τα μαγαζιά δημιουργώντας μια άμορφη μάζα. Ο δήμος Ύδρας αυτή την ώρα ελέγχει τις καταστροφές στους δημόσιους δρόμους ενώ ταυτόχρονα γίνονται καταγραφές στα πλημμυρισμένα σπίτια. Για κάθε αναφορά προβλήματος και βοήθεια απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: Πυροσβεστικό Κλιμάκιο 2298053530, Αστυνομία 2298052205, Δήμος 2298320200

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

\

- Ακύρωση των Ιστιοπλοϊκών Αγώνων. Μετά τις καταστροφές και λόγω της ακαταλληλότητας του λιμανιού ακυρώνονται οι προγραμματισμένοι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες του Ν.Ο.Ε.

- Προβλήματα στην ύδρευση αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια στο νησί λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στο δίκτυο.

Video1

Video2 

Video3

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα

Η Ύδρα μετράει τις πληγές της. Συνεχίζεται το έργο της αποκατάστασης

Όταν τα γεφύρια αποτελούσαν φίλτρο προστασίας του οικισμού από τους χειμάρρους

Ρεπορτάζ: fonitisydras

Φωτό: Νίκος Μιχαλάκης, Kώστας Αναστόπουλος, Ειρήνη Μαυρουδάκου, Μιχάλης Χατζηκων/νου, Θανάσης Μπόκιας

Video:Θανάσης Μπόκιας 

 


Prev Next »

Πολυμέσα