Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η Ύδρα μετράει τις πληγές της. Συνεχίζεται το έργο της αποκατάστασης

  • Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015 17:24
  • 1'

 

 Η επόμενη μέρα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που "χτύπησε" το νησί μας, το βρίσκει να μετρά τις πληγές του. Εικόνες τραγικές. Δρόμοι που ξηλώθηκαν οι πέτρες τους αλλά και ολόκληρα τμήματα, σπίτια στα οποία καταστράφηκαν οι οικοσκευές από τα νερά που εισήλθαν σ' αυτά ορμητικά, καταστήματα που είδαν τον εξοπλισμό τους να ρημάζει μπροστά στα μάτια τους και άνθρωποι που τρέχουν να βοηθήσουν όπως μπορούν τους συμπολίτες μας για να αποκαταστήσουν τις ζημιές τους αν και εφόσον αυτό γίνεται.

plimira2hmera 5Το νησί μας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συντονισμένες ενέργειες γίνονται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των ζημιών. Ήδη ο Δήμος, τα συνεργεία του και οι υπηρεσίες καθαριότητας, το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο αλλά και πολλοί πολίτες προσφέρουν βοήθεια όπου χρειάζεται. Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφτηκε χθες την Ύδρα μαζί με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή του. Τα γραφεία του Δήμου είναι ανοικτά για κάθε καταγραφή των ζημιών σε σπίτια, καταστήματα και οικοσκευές αυτών από τους συμπολίτες μας που αντιμετώπισαν τις δύσκολες αυτές ώρες και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ευχόμαστε το νησί μας να επανέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα στους κανονικούς ρυθμούς μολονότι γνωρίζουμε ότι θα πάρει χρόνο η γενικότερη αποκατάσταση. Το πρωινό της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2015 θα παραμείνει για όσους έζησαν απο κοντά τις δραματικές αυτές στιγμές, ανεξίτηλο στη μνήμη τους καθώς η πλημμυρισμένη Ύδρα θα αποτελεί μια εικόνα τρόμου.

Φωτογραφίες: fonitisydras

  

\

Πολυμέσα

Αποκατάσταση των ζημιων