Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Να κηρυχτεί η Ύδρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμαρχος από την Περιφερειάρχη Αττικής

  • Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018 22:49
  • 1'

Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη ο Δήμος Ύδρας για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, που ταλαιπωρεί ολόκληρο το νησί, επαγγελματίες, πολίτες και επισκέπτες από τις 5:30 τα ξημερώματα, έχοντας δημιουργήσει μεταξύ άλλων πρόβλημα και στην υδροδότηση της Ύδρας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται οι ενέργειες που έχουν γίνει, οι ενδείξεις των βλαβών καθώς και το αίτημα του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Ύδρας:

anakoinosi dimou black out1


ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ύδρα 26/8/2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Από σήμερα τα ξημερώματα (05.30) σταμάτησε η ηλεκτροδότηση της Ύδρας. Στις 8.15 επικοινώνησε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γεώργιος Κουκουδάκης με το διευθυντή της ΔΕΗ Ναυπλίου κ. Λαμπρόπουλο, ο οποίος του εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 11.00 το πρωί. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της ΔΕΗ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εντοπιστεί η περιοχή ή το σημείο της βλάβης. Υπάρχουν ενδείξεις ή υποψίες για βλάβη και στα δύο υποθαλάσσια καλώδια ηλεκτροδότησης του νησιού μας.
Eπειδή η διακοπή της ηλεκτροδότησης έχει προκαλέσει τη διακοπή και της υδροδότησης ζητήσαμε τη συνδρομή υδροφόρου πλοίου από το ΠΝ, το οποίο θα φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες.
Τα ξημερώματα αναμένονται να φτάσουν στο νησί μας και δύο γεννήτριες για να ηλεκτροδοτήσουν την Ύδρα μέχρι την κανονική αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος ζήτησε από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου να κηρύξει το νησί μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επίσης, οι επαγγελματίες του νησιού μας που υπέστησαν ζημιές από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης θα πρέπει να απευθυνθούν στη ΔΕΗ για να τους καταβληθεί η προβλεπόμενη από το νόμο αποζημίωση. Θα ακολουθήσει και νέα ενημέρωση.

Από το Δήμο Ύδρας