Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Mε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στην Ύδρα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

  • Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019 11:38
  • 1'

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ύδρα η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, και επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο του προαυλίου χώρου από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Καραμήτσο ως εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον Λιμενάρχη Ύδρας, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ Γεώργιο Μανδαλάκη, τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Αντιπλοίαρχο Ευάγγελο Δανόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλέξανδρο Μπουρδάκο και τον εκπρόσωπο του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Ιωάννη Βούλγαρη.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των Ενδόξων νεκρών.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η Θεοδώρα Δαρδανού Πτυχιούχος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Οικονομικών μονάδων και οργανισμών.

Ακούστηκαν εθνικά ποιήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων και τραγούδια από τη χορωδία Γυμνασίου-Λυκείου υπό της Διευθύντριας Λυκείου Μαρίας Μαρσέλου. Τελετάρχης του εορτασμού ήταν και φέτος ο Δημήτρης Δάβης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην παραλία η παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων και των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Κατά τον εορτασμό παιάνιζε η μπάντα του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας.

Στην Παρέλαση του Πειραιά ο Υδραϊκός Σύνδεσμος συμμετείχε, τιμώντας την ημέρα και τους ήρωες.

Στο Λαύριο ο Λευτέρης Τσίτζηρας παρέλασε ο ίδιος με τη σημαία της Ύδρας.

Φωτογραφίες: Θανάσης Μπόκιας & Σπήλιος Σπηλιώτης

Πολυμέσα