Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Σε κλίμα κατάνυξης η κορύφωση του θείου δράματος στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 23:06
  • 1'

Εκατοντάδες πολίτες, με απόλυτη ευλάβεια συνέρρευσαν στην ακολουθία του Επιταφίου και την περιφορά του, σε κάθε ενορία του νησιού μας.

Έψαλαν όλοι μαζί το εγκώμιο του Επιτάφιο Θρήνου: «Η ζωή εν τάφω κατετέθης, Χριστέ, και αγγέλων στρατιαί εξεπλήττοντο, συγκατάβασιν δοξάζουσαι την σην. Η ζωή, πώς θνήσκεις; πώς και τάφω οικείς; του θανάτου το βασίλειον λύεις δε, και του Άδου τους νεκρούς εξανιστάς». 

Οι επιτάφιοι όμορφα στολισμένοι, φροντισμένοι με ιδιαίτερη τεχνική και γεμάτοι λουλούδια ανέδυαν στο πέρασμά τους το μοναδικό άρωμά τους.
Οι επιτάφιοι όλων των ενοριών, συγκεντρώθηκαν όπως πάντα έξω από την Μητρόπολη (όπου Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας) και εκεί ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ μετέφερε με λόγια εμπνευσμένα το νόημα και τη δύναμη της ημέρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε για άλλη μια χρονιά το έθιμο του θαλασσινού επιταφίου του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου στο Καμίνι που προσέλκυσε κόσμου στο γραφικό λιμανάκι.
Τη μέρα αυτή του μεγάλου πένθους για τη Χριστιανοσύνη όλοι προσμένουν πλέον τη Θεία Ανάσταση.

Στιγμιότυπα από τον επιτάφιο του Ι. Ναού Προδρόμου Αγίου Ιωάννου Καμινίων, της Μητρόπολης καθώς και τη συνάντηση όλων των επιταφίων των ενοριών στην παραλία του νησιού μας έξω από τον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη Ύδρας).

Φωτογραφίες-Video: fonitisydras

Πολυμέσα