Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στην Ύδρα

  • Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 00:49
  • 1'

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Ύδρα το μεγαλειώδες και χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου.

Πλήθος κόσμου από πολλά μέρη της Ελλάδας και του Εξωτερικού συνέρρευσε αυτές τις μέρες στο νησί μας για να ζήσει υπέροχες στιγμές και να βιώσει τον πατροπαράδοτο εορτασμό.
Το βράδυ του Μ. Σαββάτου κατέφτασε στο νησί το Άγιο Φως, όπου έγινε η υποδοχή του στο λιμάνι από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκούδακη, που το παρέλαβε από τον Αντιδήμαρχο Ύδρας, Γιάννη Μπελεγρή. Μαζί του ο Κώστας Αργίτης που ήταν ντυμένος μπουρλοτιέρης που συνόδευσε ομοίως το Άγιο Φως. 
Κατά την είσοδο του Αγίου Φωτός στο λιμάνι πλήθος πολιτών περίμενε καθώς και οι αρχές του τόπου.
Το Άγιο φως παρέδωσε ο Δήμαρχος Ύδρας στον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια αυτό μοιράστηκε σε όλες τις άλλες ενορίες.
Παντού στη Μητρόπολη φασκομηλιές μοσχοβολούσαν και ανέδυαν το άρωμά τους. Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο τόσο μέσα στον Καθεδρικό Ναό όσο και σε όλο τον προαύλιο χώρο που ήταν γεμάτος από εκατοντάδες ανθρώπους. Εκεί μοιράστηκε το χαρμόσυνο φως της Ανάστασης, και με κατάνυξη άναψαν όλοι τη λαμπάδα τους, με τις φλόγες να πληθαίνουν σταδιακά, και τα μικρά παιδιά να βιώνουν ιδιαίτερα το μεγαλειώδες γεγονός. Το Άγιο φως πλημμύρισε με λάμψη όλο το προαύλιο, προσφέροντας σε όλους στιγμές ψυχικής ανάτασης και γαλήνης.
Σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, συγγενείς, γνωστοί και φίλοι με αγάπη και ζεστασιά στις καρδιές τους, λυτρωμένοι και γεμάτοι δύναμη, αντάλλαξαν ευχές και φιλιά.

Το «Χριστός Ανέστη» που έβγαινε από τα χείλη τους έμοιαζε να αντηχεί σε όλο το νησί.

Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία!

Φωτογραφίες: fonitisydras