Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

Το Cat2 αποχαιρέτησε το νησί μας

  • Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 09:28
  • 1'

Ανησυχία έχει προκληθεί μετά από την πώληση του Flying Cat2 της Hellenic Seaways.

 

Πλέον η εταιρεία βγάζοντας τη «ναυαρχίδα» της από τα δρομολόγια, υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό τη σύνδεση με τον Πειραιά, την ίδια ώρα που οι επιβάτες έχουν αρχίσει να αισθάνονται περισσότερο ανασφαλείς από ποτέ.

Αν τελικά η εταιρεία δεν αντικαταστήσει -όπως πληροφορούμαστε- το συγκεκριμένο σκάφος με άλλο αντίστοιχης δυναμικής, ένα ακόμα μειονέκτημα προστίθεται στην ήδη επιβαρυμμένη με προβλήματα σύνδεσή μας.

Είναι κρίμα, γιατί ακόμα και με μποφόρ το Cat2 έφευγε, αλλά και ταξίδευε πολύ πιο καλά από το Cat1 που κουνάει με το παραμικρό. Η εταιρεία πάντως, με διαβεβαιώσεις της στη «Φωνή της Ύδρας», που της έθεσε τα παράπονα των επιβατών, εκφράζει πως δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για το μέλλον της σύνδεσης της Hellenic Seaways με το νησί. Και επιπλέον πως τo Flyingcat1 και τα 4 Flying Dolphins που ήδη εξυπηρετούν τη γραμμή θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους, διατηρώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα αυξήσουν, ώστε να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες.

Αναμφίβολλα πάντως πιστεύουμε πως η γραμμή πρέπει να ενισχυθεί και εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για το μέλλον, γιατί πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν άλλο μέσο πρόσβασης προς το νησί μας, εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τη θαλάσσια σύνδεση. Σίγουρα το θέμα «συμβατικό πλοίο» πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο, γιατί είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο για την ασφάλεια των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει, Δήμος και φορείς να οργανωθούν με συντονισμένες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.