Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023

Σε πρωτοβουλία για ένα ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο καλεί η Ένωση Ξενοδόχων

  • Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 11:26
  • 1'

Tον προβληματισμό της εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας όσον αφορά στα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα έντασης και καταγγελιών, που θίγουν τον κλάδο των Τουριστικών Επαγγελμάτων και Δραστηριοτήτων. Όπως τονίζει η Ένωση τα φαινόμενα αυτά εκθέτουν την Ύδρα και μάλιστα στο επίκεντρο της τουριστικής περιόδου, που για τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου, περιορίζεται σε τρεις μόλις μήνες.
Κάνει λόγο δε, για το πλέον πρόσφατο περιστατικό που συνέβη το Σάββατο και την Κυριακή 12-13 Ιουλίου αντίστοιχα στο Castello, με αλλεπάλληλες μηνύσεις και αυτόφωρη διαδικασία, ενώ εκείνη την ώρα στους χώρους του πραγματοποιούνταν δεξίωση γάμου με την παρουσία δεκάδων προσκεκλημένων από όλη τη χώρα.
Επισημαίνοντας τον αντίκτυπο για την τουριστική κίνηση του νησιού, η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας τονίζει ότι πρέπει να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος, που θα ξεκαθαρίζει τις χρήσεις γης, τους τυχόν περιορισμούς, τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες, τις ζώνες δραστηριοτήτων κλπ.
Η Ένωση ευνοεί και ενθαρρύνει τη σημερινή και τη νέα Δημοτική Αρχή για τη λήψη πρωτοβουλιών υιοθέτησης ενός ξεκάθαρου Ρυθμιστικού Πλαισίου για το νησί μας.
Και σημειώνει ότι με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί μια δίκαιη και εύλογη ισορροπία μεταξύ τυχόν αντιτιθέμενων δικαιωμάτων, συμφερόντων ή λειτουργιών και θα σταματήσουν εντάσεις και αντιδικίες που ταλαιπωρούν κατοίκους -μόνιμους ή εποχικούς-, επιχειρηματίες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το νησί στα μάτια των επισκεπτών του.