Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Ανοικτή Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας προς τους υποψήφιους δήμαρχους της Ύδρας

  • Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 22:49
  • 1'

Ανοικτή Επιστολή η οποία απευθύνεται στους υποψήφιους δήμαρχους της Ύδρας έκανε η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας:

Ακολουθεί η επιστολή:Κύριοι,

Με βάση σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ‘Ένωσης Ξενοδόχων, παρακαλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους να λάβουν θέση στα πιο κάτω θέματα:  

  1. Επανερχόμαστε στο μείζον θέμα που αφορά τις νόμιμες, Ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού και τις βαρύτατες χρεώσεις του Δήμου για την κατανάλωση νερού. Οι χρεώσεις του Δήμου είναι υπερτριπλάσιες από τη χρέωση της εταιρίας αφαλάτωσης πλέον ΦΠΑ κλπ. τελών.

Αποτελεί σχεδόν τιμωρητική πολιτική, η κλιμακωτή χρέωση να φτάνει τη μέγιστη για κατανάλωση μόνον 51 κυβικών νερού και άνω!! Αυτό αφορά, όχι μηνιαία αλλά τριμηνιαία κατανάλωση, επομένως είναι πρόδηλο ότι οι νόμιμες μονάδες πληρώνουν υπέρογκα ποσά για ένα βασικό εργαλείο της δουλειάς τους!  

Η παροχή νερού των ξενοδοχείων προς την πελατεία, δεν είναι πολυτέλεια αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία και παροχή των υπηρεσιών τους. Δεν θα πρέπει να τιμωρούνται γι’ αυτό!! Το ότι η καταγραφή δεν γίνεται σε μηνιαία βάση δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς ήδη προ πολλού, τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτρέπουν την εξ αποστάσεως καταγραφή.

Ζητούμε να επανεξεταστεί άμεσα, η όλη τιμολογιακή πολιτική της κλιμακωτής χρέωσης, να είναι σε μηνιαία βάση, συνεκτιμώντας τις βαρύτατες χρεώσεις που επωμίζονται τα Ξενοδοχεία, ενδεικτικά ΦΠΑ, Τέλη Παρεπιδημούντων και Δημοτικά Τέλη, μεταξύ πολλών άλλων.

  1. Αντιθέτως πολλαπλών προνομίων απολαμβάνουν de facto τουριστικά καταλύματα που εμφανίζονται ως ιδιωτικές κατοικίες ενώ επιβαρύνουν πολλαπλάσια τις υποδομές του Δήμου, ύδρευση, αποχέτευση, απορρίμματα, χωρίς να πληρώνουν!

Φαίνεται δε επιπλέον ότι επιδοτούνται και για το ρεύμα ως οικιακοί καταναλωτές!

  1. Ζητούμε να μας ενημερώσετε βάσει ποίων κριτηρίων επιλέγονται ως οικιακοί καταναλωτές και λαμβάνουν την επιδότηση ρεύματος από το Σαν Τζόρτζι, κατοικίες που ήδη διαφημίζονται ως ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα στο διαδίκτυο!!

Παρακαλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους να λάβουν δημόσια θέση στα ανωτέρω.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος ΔΣ                               Μαρία Πιερρουτσάκου - Κλαδάκη

Η Γεν. Γραμματέας ΔΣ                    Χίλντα Εκσιάν