Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Την επίλυση στη χρήση των αστεριών ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας

  • Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 06:31
  • 1'

Η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας ανακοίνωσε την οριστική επίλυση ενός χρονίζοντος -αν και διαδικαστικού- θέματος σχετικά με τη χρήση των αστεριών από τα Ξενοδοχεία εντός παραδοσιακών κτιρίων μετά την ψήφιση του Νόμου 4276/30.07.2014 (ΦΕΚ Α 155/30.07.2014).

Στην ενημέρωση που υπογράφουν η Πρόεδρος της Ένωσης, Μαρία Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου και ο Γ. Γραμματέας Νικόλας Σκουλής, πλέον όλα τα ξενοδοχεία του νησιού μας έχουν και τυπικά αστέρια. Όπως σημειώνει η Ένωση: "Μια νέα σελίδα διεθνούς προβολής της Ύδρας άνοιξε! Το θέμα αφορά τα Ξενοδοχεία αυτά σε όλη την Ελλάδα και σχεδόν το σύνολο των Ξενοδοχείων (κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων) του νησιού μας, καθώς πολλά από αυτά λειτουργούν στα μοναδικά, θαυμαστά Υδραίικα Αρχοντικά. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αμφισβητήθηκε -ατυχώς και προς ζημία του συνόλου σχεδόν των συναδέλφων Ξενοδόχων- το δικαίωμά των ξενοδοχείων της Ύδρας να προβάλλονται με αστέρια, που είναι το μοναδικό παγκοσμίως γνωστό σύστημα κατάταξης των Ξενοδοχείων. Το ζήτημα βρήκε οριστικά λύση με πρωτοβουλία της ηγεσίας του ΕΟΤ, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Πάλλη, τον ΓΓ του ΕΟΤ κ. Λειβαδά και τον αναπλ. ΓΓ του ΕΟΤ κ. Ζήκο καθώς και με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη.Σε όλους τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και θερμά ευχαριστήρια. Απέδειξαν ότι ο Τουρισμός μας μπαίνει σε νέα τροχιά."

Μετά από την επιτυχή έκβαση η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας και το νέο ΔΣ, δηλώνει ότι με διαφάνεια και δυναμισμό, θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων του κλάδου των Τουριστικών Επιχειρήσεων. Καθώς όπως τονίζουν, στόχος και όραμά τους είναι να αναδειχθεί η Ύδρα σε αυτό που πραγματικά είναι και αξίζει, έναν μοναδικό προορισμό υψηλής αισθητικής, πολιτισμού και αναψυχής, διεθνούς ακτινοβολίας.