Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Γιορτάστηκε με ευλάβεια η Παναγία στο νησί μας

  • Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014 13:12
  • 1'

 

Mέσα σε κλίμα κατανυκτικό και ατμόσφαιρα ευλάβειας γιορτάστηκε και φέτος στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Παναγία μας η Φανερωμένη. Παραμονή της γιορτής με τη φασκομηλιά διάχυτη στον χώρο της Μητρόπολης, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη μας κ.κ. Εφραίμ με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου του νησιού μας. Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στα δρομάκια της Ύδρας, όπου οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου συνόδευσαν την πομπή για να καταλήξει και πάλι στην παραλία του νησιού στην ειδική εξέδρα. Εκεί ο Μητροπολίτης λαμβάνοντας τον λόγο, ευχόμενος Χρόνια Πολλά σε όλους επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Γιορτάζουμε την Παναγία τη Φανερωμένη, την οποία λιτανεύσαμε στους δρόμους και στα καλντερίμια του νησιού μας. Περπάτησε ανάμεσά μας. Ευλόγησε τα σπίτια μας και το νησί μας. Και εμείς πρέπει να ακουμπάμε στην Παναγία μας και να μην απελπιζόμαστε. Την πάσα ελπίδα μας σε εκείνη έχουμε, την Παναγία μας. Και εκείνη ποτέ δε θα μας εγκαταλείψει.»
Ανήμερα της γιορτής, του Πάσχα του καλοκαιριού, όπως λέγεται, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό θεία λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του Σεβ. Ποιμενάρχου μας. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να προσκυνήσει και να λάβει τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας της Φανερωμένης.
Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και γιορτής οι συμπατριώτες και οι επισκέπτες του νησιού μας έζησαν στιγμές ευλάβειας και σεπτής προσευχής. Άναψαν το κερί τους στον Ναό και ευχήθηκαν η Παναγία να τους δίνει δύναμη και καλοσύνη. Και του χρόνου ευχόμαστε σε όλους!

 

 

 

φωτο: fonitisydras