Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Πόσιμο το αφαλατωμένο νερό βάσει εργαστηριακών αναλύσεων

  • Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 18:15
  • 1'

Σε ανακοίνωση προέβη ο Δήμος Ύδρας μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις του αφαλατωμένο νερού, το οποίο εδώ και κάποιες μέρες παράγεται προς χρήση από τις μονάδες αφαλάτωσης και ρέει στο δίκτυο της Ύδρας. Ακολουθεί ανακοίνωση του Δήμου Ύδρας: 

"Παρελήφθησαν τα αποτελέσματα από τις χημικές και μικροβιολογικές εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο αφαλατωμένο νερό του δικτύου ύδρευσης, σε δείγματα που ελήφθησαν την Τρίτη 12 Αυγούστου από κεντρικά σημεία της Ύδρας. Οι αναλύσεις έγιναν από το εξειδικευμένο και πιστοποιημένο εργαστήριο «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» με το οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος Ύδρας.

Αναλυτικά, η συγκριτική αξιολόγηση της ποιότητας του νερού με το οποίο υδρεύονται πλέον οι Υδραίοι και οι επισκέπτες του νησιού, έχει ως ακολούθως (Διαβάστε λεπτομερώς τις αναλύσεις παρακάτω στα download attachments).

Τα ανωτέρω εργαστηριακά αποτελέσματα πιστοποιούν ότι το νερό που προέρχεται από τη Μονάδα Αφαλάτωσης στο Μανδράκι, διέρχεται από τις δεξαμενές στα Καλά Πηγάδια και στον Άγιο Κωνσταντίνο και καταλήγει στις βρύσες όλων μας καλύπτει πλήρως τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία με την Κοινή Υπουργική Απόφαση περί «Ποιότητας Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης» (ΦΕΚ 892/Β'/2001).

Σύμφωνα με την εταιρεία ΤΕΜΑΚ ο Αύγουστος, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του νερού στη θάλασσα, είναι ο δυσκολότερος μήνας για την ποιότητα του παραγόμενου νερού. Αυτό σημαίνει ότι όλο το προσεχές διάστημα η ποιότητα του αφαλατωμένου νερού θα βελτιώνεται συνεχώς.

Ελπίζουμε τώρα όσοι είτε από ελαφρότητα, είτε χειρότερα από εμπάθεια προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της Ύδρας, να αποφασίσουν επιτέλους να συμπεριφερθούν με την στοιχειώδη σοβαρότητα και μεγαλοψυχία και να πάψουν να παίζουν «παιχνίδια» με την δημόσια υγεία και τη γαλήνη των Υδραίων.

Το έργο της αφαλάτωσης είναι πολύ μεγάλο για να το μειώσουν με μικροπρέπειες.

Σας καλούμε λοιπόν όλους στα επίσημα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης που θα γίνουν την Δευτέρα 25 Αυγούστου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Μανδράκι. Για την εξυπηρέτηση και τη δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών στο Μανδράκι θα αναχωρήσει στις 18:45 μ.μ. σκάφος από το λιμάνι (μπροστά από το Ρολόι)."