Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Νέο έγγραφο για το Σαν Τζόρτζι

  • Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014 16:12
  • 1'

Nέο έγγραφο της 4ης Αυγούστου 2014 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής προχωρά σε τροποποίηση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ) του έργου. Σημειώνουμε ότι σε σχέση με το παλιότερο έγγραφο της 8ης Δεκεμβρίου 2010, το νέο έγγραφο φέρει σημαντικές αλλαγές σχετικά με το έργο.
Ακόμα παρατηρούμε ότι πριν αλλάξουν τα διοικητικά όρια της νησίδας κατά την απογραφή του 2011, στο παλιότερο έγγραφο στον πίνακα αποδεκτών βρισκόταν το Δασαρχείο Πειραιά και Πόρου, ενώ τώρα το Δασαρχείο Λαυρίου, όπως επίσης δεν εμφανίζεται η Αντιπεριφέρεια Νήσων.
Επισημαίνουμε το νέο έγγραφο στον Δήμο μας, o oποίος μετά το δημοσίευμα-αποκάλυψη της «Φωνής της Ύδρας» τον Νοέμβριο του 2011, ξεκίνησε νομικές ενέργειες με σκοπό να βγει πόρισμα και να εντοπιστεί ο λόγος αλλαγής των διοικητικών ορίων από την Ύδρα στον Δήμο Λαυρεωτικής. Μ' αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Ύδρας απευθυνόταν νομικά στον έχοντα την ευθύνη προκειμένου να επανέλθουν τα διοικητικά όρια του Σαν Τζόρτζι στο νησί μας.
Μετά την αλλαγή διοικητικών ορίων της νησίδας από τον Δήμο Ύδρας στον Δήμο Λαυρεωτικής και τις νομικές ενέργειες που είχε κινήσει ο Δήμος μας αλλά και τις παρεμβάσεις του, περιμένουμε νεότερη ενημέρωση για να δούμε σε ποια φάση βρισκόμαστε τώρα.

 

Διαβάστε το νέο έγγραφο και το παλιότερο στα download attachments