Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Παραλία Αυλακιού | Παράταση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για τη μελέτη για την άρση επικινδυνότητας

  • Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 21:24
  • 1'

Παράταση δύο μηνών έλαβε η εταιρεία ΠΛΑΣ Α.Ε. -σύμφωνα με απόφαση  856/2023 αναρτημένη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ - η οποία θα εκπονήσει τη μελέτη για την άρση επικινδυνότητας πρανούς της παραλίας του Αυλακιού. Η συνολική αξία της ανάθεσης είναι 36.294,47 € συμπεριλαμβανόμενου Φ.Π.Α.

Η παράδοση της μελέτης έχει πλέον συμφωνηθεί να είναι μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024. 

Να θυμίσουμε ότι η παραλία του Αυλακιού παραμένει κλειστή από τον Μάρτιο του 2023 για προληπτικούς λόγους, ώστε να εκπονηθεί η σχετική μελέτη και να υλοποιηθεί στη συνέχεια το έργο της αντιμετώπισης κατολισθήσεων.

Στις 29 Ιουνίου 2023 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βασιζόμενο στην τεχνογεωλογική έκθεση - αυτοψία της παραλίας του Αυλακιού και σχετικού εγγράφου του Δήμου, προχώρησε επίσημα στην «Απαγόρευση λήψης θαλασσίου λουτρού στην θέση παραλία Αυλάκι Ύδρας» αναφερομενο στην ασφάλεια των λουομένων, καθώς υφίσταται σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού και απώλειας ζωής. Ενώ απευθυνόμενο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας παρακάλεσε για την άμεση και κατάλληλη σήμανση της εν λόγω περιοχής για την ασφάλεια και ενημέρωση των λουομένων.