Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020

Από τη συζήτηση του Επικεφαλής του Συνδυασμού "ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ", Λ. Κεχαγιόγλου με επιχειρηματίες της Ύδρας

  • Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019 17:34
  • 1'

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 η συνάντηση-δημόσια συζήτηση που είχε ο Επικεφαλής του Συνδυασμού "ΥΔΡΑ ΠΡΩΤΟ ΝΗΣΙ", Λευτέρης Κεχαγιόγλου με επιχειρηματίες της Ύδρας.

Στη δίωρη συνάντηση που ήταν παρών και ο Γιώργος Μπενέτος στέλεχος του Συνδυασμού επισημάνθηκε η αλλαγή ρότας, νοοτροπίας και η στήριξη της επιχειρηματικότητας του νησιού.

Κατά την συζήτηση παρουσιάστηκαν τέσσερις βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη του νησιού: Υποδομές - Επιχειρηματικότητα- Κοινωνία - Μεταφορές.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεχαγιόγλου,προτάθηκαν και συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα: 1. Ο Δήμαρχος κάθε τρίμηνο να συζητά με τους επιχειρηματίες και με όλες τις γειτονιές του νησιού. Συζήτηση όμως και όχι απλή βόλτα.

2.Δημιουργία Δομής Στήριξης των επιχειρηματιών (ΕΣΠΑ, κοινές δράσεις κλπ), 3. Διαβούλευση και δραστηριοποίηση σχετικά με την Πολεοδομία, Αρχαιολογία και το θεσμικό πλαίσιο του νησιού μας., 4. Διαφάνεια στις νοικιασμενες επιχειρήσεις του Δήμου. Διαφάνεια - Ίση Αντιμετώπιση σε όλους - όχι σε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού,  5. Επανεξέταση και μείωση τελών πλατειών, Ανταποδοτικών και υπηρεσιών του Δήμου. Οι Υδραίοι πληρώνουν το Δήμο πανάκριβα και χωρίς αντάλλαγμα, 6.Αλλαγή του μοντέλου της καθαριότητας στο νησί, 7. Δημιουργία Επιτροπής Παρακολούθησης Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών, 8. Τεχνική Υποστήριξη και δημιουργία θεσμικών φορέων των επιχειρηματικών ομάδων του νησιού, Δημιουργία Συλλόγων Σωματείων ΚΟΙΝΣΕΠ και φορείς αλληλέγγυας Οικονομίας, 9. Στήριξη των αδύναμων. Εξασφάλιση δικαιώματος να απολαμβάνουν οι οικονομικά αδύναμοι Υδραίοι το φυσικό πλούτο του νησιού μας, 10. Σηκώνουμε ψηλά την κρουαζιέρα, τον θαλάσσιο και καταδυτικό τουρισμό και μετατρέπουμε το Δήμο μας σε city manager και όχι το μακρύ χέρι του κράτους, όπως είναι σήμερα. Ανοίγουμε μόνιμο διάλογο με τους επιχειρηματίες από σήμερα. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ και ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ το τρίπτυχο του Δήμου για την επιχειρηματικότητα.

Φωτογραφία: Σπήλιος Σπηλιώτης