Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019

Μελετάται τοποθέτηση οδικής σήμανσης στους δρόμους της Ύδρας

  • Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019 15:36
  • 1'

Τελευταία παρατηρείται ότι πλήθος αυτοκινήτων κινούνται στο νησί, για εργασιακούς κυρίως λόγους.

Τις πρωινές ώρες η κίνηση είναι μεγάλη σε αρκετά σημεία της Ύδρας, με αποτέλεσμα οι πολίτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη διέλευσή τους και να ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση στο τεράστιο αυτό ζήτημα συνύπαρξης ανθρώπων και αυτοκινήτων στον τόπο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Ύδρας και λόγω της τουριστικής περιόδου, σκέφτεται να προβεί σε διαβούλευση με τις αρχές του τόπου, ώστε να κατατεθεί επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου ειδική επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο τοποθέτησης οδικής σήμανσης στους δρόμους του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα μελετάται να δοθεί λύση με Κ.Ο.Κ στους δρόμους Λιμάνι-Αυλάκι-Καμίνι- Μαντράκι αλλά και τον Παλαμιδά. 

Συζητιέται μάλιστα ότι οι πρώτες πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα τοποθετηθούν στην Ύδρα, θα είναι οδικής σήμανσης, διάβασης πεζών, κινδύνου κατολισθήσεων, ανώτατου ορίου ταχύτητας, απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης κλπ.

Φυσικά το θέμα της πρότασης αντιμετωπίζει σοβαρά κωλύματα καθώς στο νησί απαγορεύονται βάσει νόμου τα αυτοκίνητα!

Το άρθρο μας για την οδική σήμανση στην Ύδρα ήταν ένα Πρωταπριλιάτικο αστείο που κάναμε, όπως το επιβάλλει η παράδοσή μας. 

Σας ευχόμαστε Καλό Μήνα και ας κρατήσουμε πάντα την Ύδρα, σαν το μοναδικό νησί χωρίς αυτοκίνητα! Γιατί δεν πρέπει να... επαναπαυόμαστε ποτέ!