Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Καθυστερούν οι εργασίες στο Α' Δημοτικό Σχολείο Ύδρας

  • Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 18:53
  • 1'

Οι επισκευαστικές εργασίες στο Α’ Δημοτικό Σχολείο της Ύδρας έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό και δεν δουλεύει συνεργείο στον χώρο. 

Το έργο προϋπολογισμού 180.000 ευρώ που θα έχει τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νήσων αφορά στη στέγη, την τοιχοποία αλλά και σε εκτεταμένες φθορές που εντοπίστηκαν, ώστε να είναι κατάλληλο και ασφαλές για χρήση.

Για τον λόγο αυτό οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου από τις αρχές Δεκεμβρίου 2018 μεταφέρθηκαν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στο κτίριο του πρώην Σαχτούριου Γυμνασίου-Λυκείου Ύδρας με σκοπό να επιστρέψουν με τη νέα σχολική χρονιά.

Όμως απ' ότι φαίνεται δεν θα ολοκληρωθεί το έργο στο χρονοδιάγραμμα που είχε υπολογιστεί και η επιστροφή των μαθητών θα καθυστερήσει.

Όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια προς τον εργολάβο έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να "παγώσουν" προσωρινά οι εργασίες, παρά τις πιέσεις που καταβάλλει ο Δήμαρχος προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας συνεχή επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Χατζηπέρο και τους συναρμόδιους.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ύδρας θα διαθέσει για το Σχολείο το ποσό των 20.000 ευρώ συν ΦΠΑ προκειμένου να γίνει ηλεκτρολογική εγκατάσταση συμπεριλαμβανομένης και της μελέτης και η οποία θα ξεκινήσει την προσεχή εβδομάδα.