Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Δωρεάν Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) και από το Δήμο Ύδρας σε 3 συγκεκριμένες ζώνες του νησιού

  • Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 12:49
  • 1'
Σε δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένα δημόσια σημεία προχώρησε και ο Δήμος Ύδρας κάνοντας χρήση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WiFi4EU για τους δήμους, προσφέροντας σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες της Ύδρας δέκα τρία (13) σημεία ασύρματης πρόσβασης, σε επιλεγμένες περιοχές υψηλής επισκεψιμότητας. 
Η νέα δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο αφορά τρεις συγκεκριμένες ζώνες του νησιού. 
Ζώνη 1 – Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας: με οκτώ (8) σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης,  Ζώνη 2 – Πολιτιστική Αίθουσα Τέχνης και Συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» τρία (3) σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης και Ζώνη 3 – Πλατεία Βότση: δύο (2) σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης τελευταίας τεχνολογίας.
Δωρεάν Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο (Wi-Fi HotSpot) από το Δήμο Ύδρας
Ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Καραμήτσο για τον συντονισμό υλοποίησης του εν λόγω έργου.
Να διευκρινιστεί ότι η παρούσα κάλυψη είναι άλλου αναδόχου και ανεξάρτητη από το δίκτυο WiFi του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, το οποίο παρέχει δωρεάν δίκτυο ευρυζωνικότητας με σύστημα κεραιών διαφορετικής χωρητικότητας σε όλο το λιμάνι της Ύδρας.
Τι υπηρεσίες παρέχονται;
Μέσω των σημείων ασύρματης πρόσβασης WiFi - HotSpots παρέχεται δωρεάν η δυνατότητα προς τους χρήστες του δικτύου, μεταξύ άλλων, να συνδέονται στο διαδίκτυο με υψηλές ταχύτητες, για να πλοηγηθούν στο παγκόσμιο ιστό (internet), να ελέγξουν τα email τους, να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους.
Δηλαδή ότι έχουν συνηθίσει από τον υπολογιστή στο σπίτι, το γραφείο ή το κινητό τους.
Συνιστάται από το Δήμο Ύδρας η ορθολογική χρήση του ασύρματου δικτύου από τους χρήστες ως προς τη διάρκεια σύνδεσης, για την ισότιμη ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου όγκου Δημοτών και επισκεπτών με βάση τον τρόπο λειτουργίας των εγκατεστημένων σημείων, των εφικτών τεχνικών δυνατοτήτων τους και του επιτρεπτού από το νόμο πλαισίου κάλυψης.
Τι χρειάζεστε για να συνδεθείτε;
Θα χρειαστείτε μια συσκευή που να σας επιτρέπει να συνδεθείτε ασύρματα. Μετά την επιλογή του αναγνωριστικού δικτύου WiFi4EU θα εμφανιστεί η σελίδα υποδοχής (βλέπε σχετική εικόνα), όπου θα πρέπει να κάνετε αποδοχή των όρων χρήσης και να επιλέξετε «login» ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μπορείτε να συνδεθείτε με μια συσκευή όπως:
• Φορητό υπολογιστή: η συντριπτική πλειοψηφία των νέων laptops/netbooks είναι εφοδιασμένα για σύνδεση σε δίκτυα τεχνολογίας WLAN 802.11 b/g/n/ac.
• Κινητά τηλέφωνα (smartphones) / tablets τελευταίας τεχνολογίας που να υποστηρίζουν την λειτουργία WLAN 802.11 b/g/n/ac.