Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Αποτρόπαιο περιστατικό δηλητηρίασης σκύλου στο Καμίνι της Ύδρας - Μια μάστιγα που αφαιρεί βίαια την ζωή κατοικίδιων και αδέσποτων

  • Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 19:42
  • 1'

Ένα αποτρόπαιο γεγονός συνέβη το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο Καμίνι της Ύδρας σε ιδιόκτητο σκυλί 8 χρονών, θηλυκό, το οποίο ήταν δεμένο με λουρί και το είχε βγάλει βόλτα στην περιοχή η ιδιοκτήτριά του.

Το άτυχο σκυλί, βρέθηκε να έχει δηλητηριαστεί προφανώς από καμουφλαρισμένο δόλωμα (φόλα) που υπήρξε στην περιοχή, όπου εκείνο κατά τον περίπατό του δυστυχώς δεν απέφυγε να δοκιμάσει. Λίγα μέτρα πιο κάτω ξεκίνησε να φέρει τα συμπτώματα της δηλητηρίασης.

Η ιδιοκτήτριά του το μετέφερε άμεσα για τις πρώτες βοήθειες σε κτηνίατρο που βρισκόταν στην Ύδρα, αλλά είναι λυπηρό το γεγονός ότι το σκυλί παρ’ όλη την προσπάθεια δεν κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του και πέθανε.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό όπως ενημέρωσαν την ΦτΥ, οι ιδιοκτήτες του άτυχου κατοικίδιου, έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία και έχει λάβει το ιστορικό, κάνοντας τις δικές της ενέργειες. Επίσης, έχει σταλεί ο σκύλος για νεκροψία-νεκροτομή σε εξειδικευμένο γιατρό, ώστε να εξακριβωθεί αν όντως υπάρχουν ευρήματα δηλητηρίασης ή άλλα αίτια θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτρόπαιο συμβάν δεν ήταν το μοναδικό που αφορά σκύλους, καθώς ανάλογα κρούσματα έχουν σταθεί μοιραία για τη ζωή και άλλων ιδιόκτητων σκύλων σε πολλές περιοχές του νησιού.

Συχνά ιδιοκτήτες γατιών και σκύλων χάνουν το αγαπημένο τους ζώο μέσα σε λίγη ώρα λόγω αυτής της μάστιγας των δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες), που δυστυχώς ρίχνουν ασυνείδητοι πολίτες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πράξη αυτή της αφαίρεσης της ζωής των κατοικιδίων, σκύλων και γατών ή και των αδέσποτων ζώων διώκεται ποινικά.