Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Η λιμενική υποδομή του Μετοχιού στην αρμοδιότητα του Δ.Λ.Τ. Ύδρας

  • Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 17:25
  • 1'

Ευχάριστες είναι οι εξελίξεις για το θέμα του προβλήτα του Μετοχιού, για τον οποίο είχε ζητηθεί από την πλευρά του Δήμου Ύδρας, η δυνατότητα να σχεδιαστεί ασφαλής και λειτουργική εγκατάσταση. Με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ 131/Β/2014, τέθηκε σε ισχύ η υπαγωγή της λιμενικής υποδομής στη θέση Μετόχι Θερμησίας του Νομού Αργολίδας στην αρμοδιότητα πλέον του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας.
Να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο του 2013 το Υπουργείο απεύθυνε σχετικό ερώτημα προς τους Δήμους Ερμιονίδας, Ύδρας και Τροιζηνίας, οπότε σε έκτακτη και αποκλειστική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ύδρας ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει την αρμοδιότητα του προβλήτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μεταφορά αρμοδιότητας λιμενικής υποδομής.
Ο Δήμαρχος Ύδρας κατέστησε σαφή την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση του σοβαρού αυτού θέματος που βοηθά στη θαλάσσια μετακίνηση των κατοίκων του νησιού μας και εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι κατανόησαν την αναγκαιότητα του αιτήματος του Δήμου, στον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ Ύδρας Αθανάσιο Μερτζάνη, τον Πρόεδρο και τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής Προώθησης του λιμανιού του Μετοχιού, καθώς και σε όλους όσοι βοήθησαν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Η «ΦτΥ» πρέπει εδώ να εξάρει τις προσπάθειες της Επιτροπής Προώθησης του λιμανιού του Μετοχιού, καθώς παρακολουθούσαμε από κοντά τις ενέργειές τους και πραγματικά γνωρίζουμε ότι κινήθηκαν άμεσα και δυναμικά σε συνεργασία με τον Δήμο, προκειμένου να ευοδωθεί η υπαγωγή της λιμενικής υποδομής στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας.