Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

To Kουλούρειο συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του

  • Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 17:49
  • 1'

Είναι για όλους ένας χώρος οικείος και μια πολύτιμη κοιτίδα περίθαλψης και ζωής.

 

 

Ο λόγος για το Κουλούρειο Νοσοκομείο «Παναγία η Φανερωμένη», εκεί όπου μια τυπική παράβαση και ένας έλεγχος από το ΣΔΟΕ σήμανε για λίγο τη δημιουργία ενός προβλήματος, που σαφώς απασχόλησε και απασχολεί την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Επίσης όμως δυναμίτισε αρχικά ένα κλίμα ανασφάλειας για τη ζωή των κατοίκων και την τόσο αναγκαία για όλους ιατρική περίθαλψη.

«Το Κουλούρειο θα συνεχίσει να δουλεύει απρόσκοπτα και να προσφέρει υπηρεσίες. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.», μας επισημαίνει ο Διευθυντής του Νοσοκομείου, Ιατρός, Παναγιώτης Μανίκης, εκφράζοντας την πρόθεση του Σεβασμιότατου κ.κ. Εφραίμ και τη δική του.

Στα άμεσα μάλιστα σχέδια του Κουλούρειου είναι η πλήρης μηχανογράφηση με εξειδικευμένο software, η αγορά μηχανημάτων και ένα πλάνο ευρείας λειτουργίας και σταθερών παροχών του Νοσοκομείου. Όπως μάλιστα τόνισε στη «Φωνή της Ύδρας» ο κ. Μανίκης, ήδη έχουν εγκατασταθεί στον χώρο μετά από χορηγία, 17 κλιματιστικά ψύξης - θέρμανσης, ενώ αναμένονται και άλλες σημαντικές χορηγίες. Και φυσικά πολύ βοηθητικές και αναγκαίες είναι οι δωρεές που γίνονται από Υδραίους και φίλους της Ύδρας.

Εξίσου σημαντική είναι η πρωτοβουλία της μουσικής εκδήλωσης που γίνεται στη μνήμη Κωστή Σοφιανού, της οποίας τα έσοδα βοηθούν στην εκπλήρωση αρκετών στόχων. Παρά τις δυσκολίες, όπως υπογραμμίζει ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου, τις αντίξοες πραγματικά συνθήκες, τις οφειλές των ενοικιαστών των ακινήτων που αποτελούν πηγή εσόδων για το Νοσοκομείο, τις ανείσπρακτες οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ, τις μισθοδοσίες σε Ιατρούς και εργαζόμενους, το όραμα του Νοσοκομείου συνεχίζει να υπάρχει και η εξέλιξή του είναι σε πολλούς τομείς ορατή, όπως το ασθενοφόρο (χορηγία) που λειτουργεί με πιστοποίηση του ΕΚΑΒ και κάτω από συγκεκριμένους όρους χρήσης.

Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου, η παρούσα ανακατάταξη των Ιατρών που έχει φέρει στην κοινωνία του νησιού μας μια προσωρινή αναστάτωση, σύντομα θα διευθετηθεί και υπογραμμίζει ότι δουλεύουν όλοι προς την ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.