Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

Το Πάσχα, η ελπίδα έρχεται ένα βήμα πιο κοντά!

  • Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 19:10
  • 1'

Το Πάσχα πλησιάζει και για πολλούς ηχεί νοσταλγικά και μόνο στο άκουσμά της, η λέξη αυτή. Η επιστροφή στις ρίζες, η επαφή με τη φύση, οι περίπατοι στην ανοιξιάτικη Ύδρα, τα χαρούμενα ανταμώματα και αυτή η ζεστασιά που γαληνεύει την ψυχή, είναι όλα τόσο συνυφασμένα με το νησί μας, που θα γιορτάσει και φέτος με ευλάβεια και συγκίνηση τις άγιες μέρες. 

Σίγουρα οι μέρες αυτές είναι οικογενειακές και γι' αυτό συχνά συμβαίνει να αναπολούμε τις παλιότερές μας στιγμές, όταν ολόκληρη η οικογένεια μαζευόταν γύρω από το τραπέζι για να γευτεί παραδοσιακές γεύσεις, αλλά κυρίως για να ανταλλάξει χαρούμενες κουβέντες, αγκαλιές και γέλια και να βιώσει τη συντροφική ευτυχία. 

Μια ευτυχία που αν για χίλιους καθημερινούς λόγους την προσπεράσεις, μόνο τότε κατανοείς καλύτερα ότι την έζησες και θέλεις πάλι να την νιώσεις...
Το κερί που λιώνει, η μυσταγωγία που επικρατεί στα σοκάκια από την περιφορά των επιταφίων, το στόλισμά τους με λουλούδια από τη φύση και από μυρωδάτους κήπους, η ευλαβική προσέγγιση της κορύφωσης του θείου δράματος, η λάμψη από τη φλόγα των κεριών που «εύχονται» Χριστός Ανέστη, όλα δείχνουν να μας αποσπούν από τη μονότονη καθημερινότητα και να μας βάζουν στον δρόμο μιας ζωής γεμάτης δυνατά και πλούσια συναισθήματα.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και πιο αληθινό από το να ζεις στιγμές χαράς και ψυχικής ανάτασης. Το θαλασσινό αεράκι που φυσάει στην Ύδρα, το ηλιόφωτο τοπίο που σε ζαλίζει, οι λεμονανθοί που γεμίζουν την ανάσα με ευωδιασμένη ευτυχία και η θετική αύρα που απλώνεται τριγύρω, κάνουν την ελπίδα να έρχεται όλο και ένα βήμα πιο κοντά σου.
Μέσα από τις υπέροχες σκηνές ενός τοπίου αγαπημένου και "ζυμωμένου" πάντα με αναμνήσεις και νοσταλγία, η «φωνή της Ύδρας» στέλνει την αγάπη της, τους χαιρετισμούς και τις πιο θερμές ευχές της σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σας ευχόμαστε!

Ελένη Χριστοδούλου