Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Το βιβλίο των Ευχών

  • Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 16:50
  • 1'

Κάνοντας μια βόλτα στα βιβλιοπωλεία, ξεφυλλίζω τα πολύχρωμα γυαλιστερά βιβλία των Χριστουγεννιάτικων εκδόσεων για τα μικρά παιδιά. Εικονίζουν στολισμένα δέντρα, ελαφάκια, καλικάντζαρους, τροφαντούς Άγιους Βασίληδες και φανταχτερά ζωγραφιστά λαμπιόνια. Εδώ βρίσκεται ένας κόσμος γεμάτος χαρά, ξενοιασιά και φαντασία. Οι εικόνες συχνά ξεπηδούν μέσα από χάρτινες κατασκευές και ζωντανεύουν μαζί με τις λέξεις το Πνεύμα των Χριστουγέννων.


Αυτό το ίδιο Πνεύμα στο ομώνυμο παραμύθι του Ντίκενς βάζει τα μεγαλύτερα τώρα παιδιά σε συλλογισμό, για τη μικρόψυχη συμπεριφορά του Σκρουτζ που τελικά μεταμορφώνεται με τη δύναμη της αγάπης σε άνθρωπο της προσφοράς.
Αυτή η μικρή ανάπαυλα των γιορτινών βιβλίων θα φτάσει και φέτος στα χέρια των παιδιών μαζί με την ελπίδα και την πίστη πως υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, αυτός που κάθε χρόνο γεμίζει τα παιδιά με δώρα και εκπληρώνει ευχές και όνειρα.
Κάπως έτσι, εμείς οι μεγάλοι θα φτιάχναμε με τη σειρά μας σήμερα ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο με ζωηρά χρώματα, ελπίδα και ευτυχία. Ένα βιβλίο που το έχουμε τόσο ανάγκη και θα μας «ταξίδευε» για λίγο σε μια χώρα ανέμελη που όλοι θα έχουν δουλειά, ευημερία και το χαμόγελο δε θα σβήνει από τα χείλη τους. Χωρίς στενάχωρες σκέψεις και προβληματισμό για το μέλλον της χώρας και που θα διαγράφεται πια το λυπηρό παρόν και παρελθόν. Και στο τέλος των σελίδων θα συμπληρώναμε όλοι μαζί τις ευχές μας.
Εκεί τώρα που με μεγάλα κόκκινα γράμματα η «Φωνή της Ύδρας» θα γράψει: «Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους Υδραίους και Φιλυδραίους με πολλή αγάπη και θερμό πατριωτισμό. Να περάσετε όλοι χαρούμενα, με υγεία και ευτυχία τις άγιες μέρες και με πολλές ζεστές και οικογενειακές στιγμές, κρατώντας πάντα λαμπερή την ελπίδα για το αύριο!»

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το χρώμα της σκιάς Σταυρόλεξο Ζωής »