Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία η τελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου BSFS του Δήμου Πειραιά για τα αποτελέσματα της αστικής ασφάλειας

  • Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 19:28
  • 2'

Το Ευρωπαϊκό Έργο του Δήμου Πειραιά BeSecure – FeelSecure (BSFS) πραγματοποίησε με επιτυχία την τελική του εκδήλωση στις 7 Μαρτίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζοντας μετά από τριάμισι χρόνια εφαρμογής τα επιτυχημένα αποτελέσματα μιας ολιστικής προσέγγισης για την αστική ασφάλεια.

Οι ομιλητές ανέδειξαν τις καινοτομίες και τα διδάγματα του Έργου με στόχο την προώθηση της συζήτησης για την αστική ασφάλεια και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την ασφάλεια των δημόσιων χώρων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συζήτηση πλαισιώθηκε με ομιλίες εκπροσώπων αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Έργων από τις πόλεις του Τάμπερε (Φινλανδία) και του Τορίνο (Ιταλία) καθώς και εκπροσώπων διεθνών οργανισμών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίασή του γκράφιτι που επέλεξαν οι μαθητές του 13ου γυμνασίου Πειραιά να δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους. Ένα μεγάλο παράδειγμα για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων για τους δημόσιους χώρους. 

Με την επιτυχή υλοποίηση του BeSecure–FeelSecure (BSFS), ο Δήμος Πειραιά, ευελπιστεί να εμπνεύσει και άλλες πόλεις να υιοθετήσουν τις καινοτόμες προσεγγίσεις του στην αστική ασφάλεια.

Την παρουσίαση και συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού για την ασφάλεια Security Manager κ. Βλάσης Αμανατίδης ενώ το συντονισμό του 2ου πάνελ συζήτησης έκανε η εμπειρογνώμονας για την ασφάλεια σε δημόσιους χώρους Δρ. Edna Pezard-Ramirez.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Κυριακή Μπουρδάκου, κ. Δημήτρης Αράπης και κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αριστείδης Λυμπεράτος, Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά καθώς και άλλοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης και των ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου και Καμινίων Νέου Φαλήρου.

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονική Υπεύθυνη του BSFS, κα. Χριστίνα Ζαραφωνίτου  δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνουμε έναν κύκλο ενός σημαντικού και μεγαλεπήβολου προγράμματος όπως το BeSecure-FeelSecure που στέφθηκε με επιτυχία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Δήμο Πειραιά και τους θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους που συνείσφεραν σημαντικά. Εύχομαι τα αποτελέσματα που υλοποιήθηκαν μέσα σε αυτά τα τριάμισι χρόνια να έχουν μια βιωσιμότητα, να συνεχίσει να λειτουργεί το ΤοΣΠΠα και η Μονάδα Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας (ΜΕΘΕ), να διατηρηθεί η δικτύωση που έγινε μεταξύ των φορέων του Δήμου Πειραιά προς όφελος της αναβάθμισης της ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου Πειραιά και το πρόγραμμα να αποτελέσει ένα πρότυπο εφαρμογής και σε άλλους Δήμους της χώρας». 

Περισσότερα εδώ

Πολυμέσα