Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Ανοιχτή Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους

  • Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 19:02
  • 1'

Η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας με ανοιχτή επιστολή της προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους της Ύδρας, αναφέρεται στις νόμιμες, αδειοδοτημένες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού σε σχέση με τις βαρύτατες χρεώσεις του Δήμου για την κατανάλωση νερού.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριοι,

Με βάση σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ‘Ένωσης Ξενοδόχων παρακαλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους να λάβουν θέση στο πιο κάτω:
Υπάρχει ένα μείζον θέμα που αφορά τις νόμιμες, αδειοδοτημένες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού σε σχέση με τις βαρύτατες χρεώσεις του Δήμου για την κατανάλωση νερού. Η χρέωση του Δήμου προς τις μονάδες είναι υπερτριπλάσια από τη χρέωση της εταιρίας αφαλάτωσης πλέον ΦΠΑ κλπ. τελών.
Ακολουθείται μια σχεδόν τιμωρητική πολιτική κατά την κοστολόγηση της παροχής ύδρευσης με την κλιμακωτή χρέωση να φτάνει στη μέγιστη χρέωση για κατανάλωση μόνον 51 κυβικών νερού και άνω!! Αυτό αφορά, όχι μηνιαία αλλά τριμηνία κατανάλωση, επομένως είναι πρόδηλο ότι οι νόμιμες μονάδες πληρώνουν υπέρογκα ποσά για ένα βασικό εργαλείο της δουλειάς τους!
Η κατανάλωση και η παροχή νερού των ξενοδοχείων προς την πελατεία, δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία και παροχή των υπηρεσιών τους. Δεν θα πρέπει να τιμωρούνται γι’ αυτό!!
Το ότι η καταγραφή δεν γίνεται σε μηνιαία βάση δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς τα σημερινά ηλεκτρονικά συστήματα επιτρέπουν την εξ αποστάσεως καταγραφή.
Μέχρι όμως να εφαρμοστούν τα ηλεκτρονικά καταγραφικά, σημειώνουμε ότι τα αδειοδοτημένα καταλύματα είναι εύκολα προσβάσιμα και δεν βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές. Θα πρέπει οι επαγγελματικές χρεώσεις να βασίζονται σε μηνιαία κατανάλωση, όπως και στην περίπτωση του ρεύματος.
Ζητούμε να επανεξεταστεί άμεσα, η όλη τιμολογιακή πολιτική της κλιμακωτής χρέωσης, συνεκτιμώντας τις βαρύτατες υποχρεώσεις που επωμίζονται οι νόμιμες μονάδες, πχ. ΦΠΑ, Τέλη Παρεπιδημούντων και Δημοτικά Τέλη, μεταξύ όλων των άλλων υποχρεώσεων.
Η ανώτατη κλίμακα θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια ενώ η χρέωση ανά κυβικό να μειωθεί δραστικά.
Ζητούμε από τους υποψηφίους Δημάρχους να λάβουν δημόσια θέση στο θέμα.

Με εκτίμηση,


Η Πρόεδρος ΔΣ

Μαρία Πιερρουτσάκου - Κλαδάκη

Ο Γεν. Γραμματέας ΔΣ

Νικόλας Σκουλής