Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Όταν η τέχνη "σερβίρεται"... στο πιάτο

  • Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 16:56
  • 1'

30 πιάτα διεθνών καλλιτεχνών παρουσιάζονται στο ΙΑΜΥ μέχρι τις 11 Αυγούστου

 H εξαιρετική και πρωτότυπη έκθεση "Plats d' Artistes" («Πιάτα Καλλιτεχνών») με έργα 30 αξιόλογων διεθνών καλλιτεχνών πάνω σε κεραμικά που αναβιώνουν μια παράδοση χιλιετιών, εγκαινιάστηκε σε συνεργασία με τον Οίκο Valmont, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας.
Τα πιάτα που εκτίθενται στο ΙΑΜΥ αποτελούν συλλογή του Προέδρου της ελβετικής εταιρείας καλλυντικών Valmont, Didier Guillon και ταξίδεψαν από τη Βαρκελώνη όπου φυλάσσονται στο ίδρυμα Artigas.
Τo βράδυ των εγκαινίων από νωρίς ο κόσμος συγκεντρώθηκε για ένα ποτό και εδέσματα στο όμορφο και ανοιχτό στη θέα της Ύδρας δώμα του μουσείου. Μέσα σ΄ένα κλίμα ευχάριστο ακολούθησαν οι ομιλίες της Διευθύντριας του ΙΑΜΥ Ντίνας Αδαμοπούλου η οποία κατατόπισε τους επισκέπτες στα ελληνικά και τα γαλλικά για την έκθεση και τα πιάτα που αποτελούν έργα τέχνης και κατόπιν ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χρήστος Πάλλης μίλησε για την έκθεση και τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που προωθούν τον πολιτισμό της χώρας μας.
Στη συνέχεια και μετά από την ανταλλαγή αναμνηστικών από την κα Αδαμοπούλου στον Didier Guillon και τον Isao Llorens Artigas, μεταφέρθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κάτω αίθουσα του Μουσείου.
Εκεί ο Πρόεδρος του ΕΟΤ εγκαινίασε την έκθεση, κόβωντας την κορδέλα και αφήνοντας να αποκαλυφθεί η αίθουσα με τα 30 καταπληκτικά πιάτα καλλιτεχνών που ενθουσιάσαν τους επισκέπτες με τον τρόπο προβολής τους πάνω σε λιτές προθήκες, αλλά και με τα ιδιαίτερα εικαστικά τους στοιχεία. Παράλληλα με την έκθεση, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Orloff, προτείνεται στους επισκέπτες μια δωρεάν θεραπεία spa στο χώρο του μουσείου κατόπιν ραντεβού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Αυγούστου 2013

collage iamy