Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Παρουσίαση στην Ύδρα του βιβλίου της Κριτικού Τέχνης Έφης Μιχάλαρου με τίτλο ''σε α' ενικό & β' πληθυντικό ΙΙ''

  • Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 08:15
  • 1'

Το περιοδικό τέχνης dreamideamachine και οι εκδόσεις dreamidea machine.publications προσκαλούν την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, στις 20:30 στο roof garden του εστιατορίου Γειτονικόν-στην Ύδρα, στην Παρουσίαση του Βιβλίου “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ” της Έφης Μιχάλαρου (Δημοσιογράφος-Κριτικός Τέχνης & Επιμελήτρια Εκθέσεων), που εμπεριέχει: 25 συνεντεύξεις καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και εκπροσώπων θεσμών.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που συμπλήρωσε το πρώτο βιβλίο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό” που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και εξαντλήθηκε σε διάστημα εννέα μηνών, αντί για επανέκδοση δημιουργήθηκε το δεύτερο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ”, αφού μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια που εργάζεται η Έφη Μιχάλαρου στο χώρο της Τέχνης, έχει στο Αρχείο της πάνω από 200 συνεντεύξεις. 

Ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της είναι η Συνέντευξη - Πορτρέτο, υπάρχει ένας εννοιολογικός άξονας, πάνω στον οποίο βασίζονται και τα δύο βιβλία της. Αυτό που την ενδιαφέρει πέρα το να ξετυλίξει το νήμα της ζωής και του έργου των συνεντευξιαζόμενών της, είναι να συνδιαλεχθεί μαζί τους πάνω στα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την Τέχνη και τους Ανθρώπους της, αλλά και την σύγχρονη κοινωνία. Έτσι θέτει κοινά ερωτήματα γύρω από: την Κρίση, την Μετανάστευση, το Τραύμα, αλλά και Πανδημία, με στόχο όχι να πάρει κοινές απαντήσεις, αλλά να αφουγκραστεί και να μοιραστεί τις αγωνίες, τα όνειρα και τις επιθυμίες των ανθρώπων που έχει απέναντί της. Δημοσιευμένες & Αδημοσίευτες, συνεντεύξεις παρουσιάστηκαν στο πρώτο της βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’ από την πρώτη με τον Ζωγράφο: Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στην Εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ και το Ένθετο ‘’Επτά Ημέρες’’ 1993, μέχρι την γενιά του ’80 και τον Γιώργο Λάππα. Αυτό το δεύτερο-καινούριο βιβλίο ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό ΙΙ’’ χρονικά εκτείνεται από τον Τάκη και την γενιά του ’60 μέχρι την δική της γενιά. 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ: (2000-2021) 

Χλόη Ακριθάκη, Αλέξης Βερούκας, Νίκος Γραικός, Χριστίνα Δημητριάδη, Μαίρη Ζυγούρη, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Θεόδουλος, Στράτος Καλαφάτης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μάρω Μιχαλακάκου, Χρήστος Παπούλιας, Άρτεμις Ποταμιάνου, Παναγιώτης Ράππας, Βασίλης Σαλπιστής, Ιφιγένεια Σδούκου, Τάκης, Νίκος Τρανός, Γιώργος Χαρβαλιάς, Πάνος Χαραλάμπους, Μανταλίνα Ψωμά, Ricardo Brey, Johanna Kamm, Andres Serrano, Jeff Koons και Hala Warde.

Το Βιβλίο θα Προλογίσουν οι:

Γκαίη Αγγελή- Σκηνοθέτις

Κρίστι Γρηγορίου-Εικαστικός 

*Τηλεφωνήστε για κρατήσεις θέσεων: 22980 53615 & 6974082638

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ώστε να είμαστε συνεπείς με τα μέτρα ασφαλείας

michalarouproskl0821