Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Τι γίνεται με το υδροπλάνο που βρίσκεται στο Μαντράκι;

  • Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016 16:28
  • 1'

 

 

Θετικά είναι τα νέα για την απομάκρυνση του υδροπλάνου που βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στην παραλία του Μαντρακιού στην Ύδρα. Αρχές Μαΐου πρόκειται να έρθει το ανταλλακτικό του και στα μέσα περίπου του Μάη, το υδροπλάνο θα απογειωθεί και θα επιστρέψει στη βάση του, με σκοπό νέες πτήσεις.

Για να θυμηθούμε όμως τι είχε συμβεί με το υδροπλάνο: Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο στις 17 του μήνα, όταν το υδροπλάνο τύπου CESSNA προσθαλασσώθηκε έξω από την Ύδρα για να ακολουθήσει η ρυμούλκησή του με υδροταξί εντός του λιμανιού για την ασφάλεια των 3 επιβατών του και του σκάφους.
Το συμβάν είχε να κάνει με την πρόσκρουση του δεξιού πλωτήρα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει την πτήση του. To υδροπλάνο είχε στη συνέχεια μεταφερθεί τότε στην παραλία του Μαντρακιού.
Ερχόμενοι τώρα στο σήμερα, σημειώνουμε ότι γραφειοκρατικοί ήταν οι λόγοι που δεν επέτρεψαν στο υδροπλάνο την άμεση αποκατάσταση της βλάβης του. Πλέον όμως και αφού όλα έχουν διευθετηθεί ομαλά, και οι σχετικές επιθεωρήσεις έχουν γίνει -μια και ήταν αμερικανικού νηολογίου- καθώς και η παροχή της ασφαλιστικής κάλυψης της ζημιάς έχει προγραμματιστεί , πρόκειται να αντικατασταθεί σε λίγες μέρες η μία πλευρά του υδροπλάνου. Και έτσι να αποδεσμευτεί πια, η παραλία για τους κολυμβητές αλλά και το υδροπλάνο να συνεχίσει μετά από τη μικρή αυτή ταλαιπωρία του, τα ταξίδια του πάνω από τις θάλασσες.
Τι δήλωσε όμως στη ΦτΥ ο Χειριστής του Υδροπλάνου, Γιώργος Πετρέλης, όντας ικανοποιημένος από τις επαφές με τις υπηρεσίες της Ύδρας και τον Δήμο, που τον βοηθούσαν όλο αυτό το διάστημα να συντηρεί το υδροπλάνο, κρατώντας το καθαρό.
Ο κ. Πετρέλης όπως μας ανέφερε, ερχόταν πολύ συχνά στο νησί, για να επιθεωρήσει το υδροπλάνο και όπως μας είπε, έχει αγαπήσει την Ύδρα ιδιαίτερα. Επεσήμανε λοιπόν: «Εύχομαι να να μπορέσουν να μπουν στα νησιά μας τα υδροπλάνα. Θα έπρεπε εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια να βρίσκονται σε πλήρη χρήση. Καλό επίσης είναι να εξοικειωθούν οι υπηρεσίες και να μπει τελικά το υδροπλάνο στη ζωή μας. Όπως άλλωστε κινείται και στην Ιταλία εδώ και πολλά χρόνια. Στη χώρα μας έχουμε τη νομοθεσία αλλά πρέπει να ενθαρρύνουμε τον κόσμο και να δώσουμε τις ανάλογες προοπτικές στα υδροπλάνα. Στην Αερολέσχη στην οποία ανήκω, έχουμε ήδη και δεύτερο υδροπλάνο.» 

Φωτογραφία: Θεοδώρα Κουκουδάκη