Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κοτρώνης. Η Ύδρα πενθεί τον Άγγελό της

  • Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 10:28
  • 1'


Μεγάλο πένθος σήμερα για την Ύδρα. Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Κοτρώνης, σε ηλικία 78 ετών, λίγες μέρες πριν εορτάσει την ονομαστική του εορτή και μέσα στον μήνα Μάρτιο όπως έφυγε πριν τρία χρόνια ο λατρεμένος φίλος του Παναγιώτης Τέτσης.

Η Ύδρα θρηνεί για την απώλεια του αγαπημένου Άγγελου, που "έλαμψε" σαν Δήμαρχος του νησιού από το 2007- και 2011 έως το 2014, και του χρωστά μεγάλη χάρη μεταξύ άλλων, για το έργο ζωής, το έργο της Αφαλάτωσης που έλυσε το χρόνιο πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού.
Υπήρξε αναγνωρισμένος Αρχιτέκτων και επίλεκτο μέλος της κοινωνίας της Ύδρας. Ο Άγγελος δεν ήθελε λυπητερά λόγια να ακούει. Ήταν άνθρωπος της ζωής, του χαμόγελου, της θετικής σκέψης, της προόδου. Είχε έναν εκλεπτυσμένο αέρα πραγματικού αριστοκράτη και αγαπούσε την Ύδρα με αγνό τρόπο, όπως λίγοι μπορούν να το κάνουν.
Ευαίσθητος αλλά και δυναμικός, φιλικός, χαμογελαστός και με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, ο Άγγελος άφησε το στίγμα του στην Ύδρα.
Ο Άγγελος των Υδραίων ταξιδεύει για τη γειτονιά των Αγγέλων. Ένα φούλι μοσχοβολημένο, λευκό και απέριττο σαν αυτό που του προσφέρανε από κήπο της Ύδρας και εκείνος αφειδώλευτα μου χάρισε ένα πρωινό στην παραλία, θα είναι η τελευταία μου ανάμνηση από εκείνον.

Καλό σου Ταξίδι Άγγελε!

Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΨΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΥΔΡΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.30΄