Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Νεότερα για την Υποτρoφία Νικολάου Κρήτσκη για σπουδαστές καταγόμενους από την Ύδρα

  • Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 12:07
  • 1'

Οι Υποτροφίες από το Κληροδότημα Νικολάου Κρήτσκη που χορηγούνται μέσω του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Θρησκευμάτων σε πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων με καταγωγή και από την Ύδρα, έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια σε μεγάλο βαθμό τους σπουδαστές που κατόπιν διαγωνισμού αναδεικνύονται Υπότροφοι.

Η "Φωνή της Ύδρας" στηρίζει αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια το θεσμό της Υποτροφίας Νικολάου Κρήτσκη με τη γνωστοποίηση των προκηρύξεων του διαγωνισμού για την έγκαιρη συμμετοχή.

Είναι γεγονός ότι συναντάμε πολλές Υδραίες και Υδραίους που έχουν φτάσει ή και έχουν ξεπεράσει τα 55 χρόνια και θυμούνται νοσταλγικά και με ευγνωμοσύνη την Υποτροφία αυτή, που τους είχε δοθεί και τους είχε ενισχύσει οικονομικά κατά την περίοδο των σπουδών τους.

Η ΦτΥ ήρθε σε επικοινωνία με το Τμήμα Δ΄ Φοιτητικών Θεμάτων & Υποτροφιών και τη Διεύθυνση Οργανωτικής & Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού όπου μάθαμε τα νεότερα για κάθε φάση των Υποτροφιών Νικολάου Κρήτσκη για προπτυχιακές σπουδές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή για την Υποτροφία βρίσκονται στη διαδικασία έκδοσης αποτελεσμάτων του γραπτού διαγωνισμού ανάδειξης υποτρόφων για προπτυχιακές σπουδές, καθώς και για σπουδές στη δευτεροβάθμια εκπ/ση ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 από τα έσοδα κληροδοτημάτων, που υπάγονται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών που διενεργήθηκε στις 30-9-2023, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και το κληροδότημα ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΗΤΣΚΗΣ.

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη διαγωνισμού για προπτυχιακές σπουδές, καθώς και για σπουδές στη δευτεροβάθμια εκπ/ση ανάδειξης υποτρόφων ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 από τα έσοδα κληροδοτημάτων, που υπάγονται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του κληροδοτήματος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ.  

Επίσης, αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό, ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, από τα έσοδα του κληροδοτήματος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΣΚΗ, που υπάγεται στην άμεση διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.