Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Μ. Τσακίρης: Επιστημονικό όργανο θερμομέτρησης κάθε πολίτη που θα αποβιβάζεται στην Ύδρα θα προμηθευτεί το ΔΛΤΥ

  • Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020 10:00
  • 1'

Η δημοτική παράταξη "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ" και ο επικεφαλής της, δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Τσακίρης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την προμήθεια από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο -του οποίου είναι μέλος- επιστημονικού οργάνου θερμομέτρησης κάθε πολίτη που θα αποβιβάζεται στο νησί.

"Στα πλαίσια της εθνικής προσπάθειας, συν Θεώ, ο δήμοςΎδρας με ομόφωνη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Ύδρας, θα προμηθευτεί επιστημονικό όργανο θερμομέτρησης κάθε πολίτη που νομίμως θα αποβιβάζεται στο νησί.

Η πρωτοβουλία για την αγορά του επιστημονικού αυτού οργάνου ήταν του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και του δημάρχου Ύδρας, με την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, μέλος του οποίου είναι επί δέκα χρόνια ο υπογράφων.

Η Ύδρα είναι το πρώτο νησί που θα χρησιμοποιήσει αυτό το επιστημονικό όργανο για την προστασία των επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού.

Φίλες και φίλοι, ήδη μεγάλες χώρες όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία και λοιπά, έχουν σαν κεντρικό προορισμό την πατρίδα μας, που είναι από τις λίγες χώρες στον πλανήτη με τα λιγότερα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοιού.

Έγκυρα διεθνή έντυπα με μεγάλη αναγνωσιμότητα προτείνουν στους αναγνώστες τους σαν τόπους διακοπών πρώτης επιλογής, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μαγιόρκα.

Ευθύνη του κάθε ενός από εμάς είναι να συνεχίσουμε να προστατεύουμε οι ίδιοι το νησί από τυχόν ασχήμιες που μειώνουν την ομορφιά του. Η πολιτεία, επίσης, οφείλει να χορηγήσει αντισταθμιστικά οφέλη σε τόπους που έχουν κηρυχθεί ως εθνικά πολιτιστικά μνημεία, όπως η Ύδρα.

Παραδείγματος χάριν, 1) η μείωση κατά 40% της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της απολύτως δικαιολογημένης απαγόρευσης των ηλιακών θερμοσιφώνων, που μπορούν να καταστρέψουν την ενιαία αισθητική των κεραμοσκεπών του μονάκριβου νησιού, 2) η μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, 3) η πριμοδότηση στη μεταφορά των οικοδομικών υλικών , 4) η κατά 25% επιδότηση του εισιτηρίου της θαλάσσιας συγκοινωνίας και άλλα.

Μόνον έτσι θα προστατευθεί ακόμα πιο σθεναρά το νησί και θα έχει πάντα υψηλής ποιότητας επισκέπτες και ικανοποιημένους κυρίως τους μόνιμους κατοίκους του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ

Ο εκπρόσωπος για τρίτη θητεία

ΜΑΝΟΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ